Vardagsspara – spartips för mer pengar över

Vardagsspara med våra spartips för att få mer pengar över. Det är inte bara inkomster som gör dig rik. Vardagsspara genom att minska utgifter så får du extra pengar över. Gör det enkelt att spara pengar med våra spartips och spara tusenlappar!

Så lyckas du med ditt vardagssparande och får kontroll över ekonomin

Vill du lyckas med ditt vardagssparande behöver du få kontroll över hela ekonomin och undvika de vanligaste fällorna. Även de små utgifterna som du kan tycka verka vara onödiga att spara in kan faktiskt visa sig ha stor betydelse i slutändan.

Utmana dig själv under en månad för att spara in på allt du kan. Räkna ihop precis allting du har lyckats spara. Ser du ingen tydlig vinst med detta så ser du säkert tendensen av att alla de små utgifterna tillsammans kan bli en ganska bra summa pengar som du lyckats spara.

Läs mer om hur du kan vardagsspara till semesterkassan!

Spontana impulsköp

Undvik spontana impulsköp genom att skriva en inköpslista innan du handlar i en matbutik. Även spontana impulsköp på stan behöver du få bukt på och det kan du till exempel göra genom att skriva ner det du önskar köpa i en lista i mobilen.

Innan du ger dig ut på stan nästa gång går du igenom din lista för att fundera över om något i listan just nu är nödvändigt att köpa eller inte. Kommer du fram till att där finns saker i listan du behöver köpa så bestäm dig för vilken sak som är viktigast just nu och köp bra den saken, inget annat.

Hur du kan vardagsspara enkelt

Här kommer en lista med förslag på hur du kan vardagsspara enkelt:

 1. Strunta i att köpa bubbelvatten
 2. Gör lagom mycket kaffe
 3. Ta med lunchlåda
 4. Storhandla
 5. Plocka nässlor, bär och svamp
 6. Baka eget bröd
 7. Skippa gymkortet
 8. Cykla eller gå
 9. Låna böcker på bibliotek
 10. Stäng av alla apparater som står på standbyläge
 11. Släck när du går ut ur ett rum
 12. Ställ inte in varm mat i kylskåpet
 13. Tina mat i kylskåpet
 14. Sätt lock på kastrullerna när du lagar mat
 15. Koka upp vatten i vattenkokare
 16. Torka tvätt i rumstemperatur
 17. Sänk värmen en grad eller två

Annons

Jämför lån med låg ränta

Bli prismedveten

Du kan vardagsspara mycket pengar på att bli prismedveten och köpa billigare produkter. Titta på varorna du har handlat i mataffären. Kolla vad de kostade och jämför produkterna mot priset och fundera på hur mycket värde du har fått. Jämför vad osten kostade mot vad ett knippe morötter eller ett kilo potatis kostar. Fundera över om det finns något av det du handlat som du ska börja tänka över att det är lyxvaror som du kanske ska köpa mer sällan.

Jämför olika märken och även vad produkterna kostar i olika butiker. Börja använda dig av reklambladen och se ett mönster över vilka varor som är billiga och hur ofta. Börja bunkra upp dessa varor just när det finns erbjudande i reklambladen. Pasta, tomatkross, majs och kaffe är typiska basvaror som regelbundet brukar komma med i reklambladen med rabatter. Undvik att köpa dessa varor när de inte är extra billiga.

Annons

Billigare mobilabonnemang