Sidan innehåller reklamlänkar genom olika annonsprogram och tjänar pengar på annonsintäkter med annonslänkar.
Annons

Tjäna pengar på extra inkomster – skaffa flera inkomstkällor

Vi ger dig enkla tips på hur du enkelt kan tjäna pengar snabbt genom att skaffa en extra inkomstkälla. Allt från extrajobb till lite längre tidsperspektiv med passiva inkomster. Det finns flera kreativa sätt att få en extrainkomst som hjälper dig att klara ekonomin eller kan ge dig den där extra lyxen du längtar efter. Många letar efter olika sätt att tjäna extra pengar snabbt men vad som är snabbt och vad som räknas som passiv inkomst är olika från person till person. Här får du tips på hur du skaffar extra inkomstkällor.

Enkla sätt att tjäna pengar snabbt med en extra inkomstkälla

Snabba pengar akut

Ibland hamnar du i en akut situation och behöver tjäna pengar snabbt. Bilen kanske har gått sönder, du behöver gå akut till tandläkaren eller det kommer en räkning du inte hade förutsett. Ibland är det också bara så att pengarna är slut, de räcker inte till med den inkomst du har idag. Just att tjäna snabba pengar i form av en inkomst går sällan snabbt då pengarna betalas ut i slutet av månaden efter att du har jobbat. Det snabbaste sättet att få in pengar är att sälja något.

Sitter du verkligen i nödläge kan ett billigt lån med låg ränta vara ett alternativ om du inte kan lösa det på annat sätt. Tänk dock på att det inte är hållbart i längden att ta på sig nya krediter.

Sälj kläder och andra prylar

Gå igenom din garderob och vinden och samla ihop saker du inte längre använder eller behöver för att få snabba pengar. Det finns säkert en hel del andra både små och stora prylar i ditt hem, kläder, väskor och skor som du kan passa på att sälja och tjäna pengar på att bli av med. Exempel på var du kan sälja dina saker är lokala grupper på Facebook Marketplace, Blocket och Tradera. Ett enkelt sätt att få ihop lite extrainkomster.

Panta burkar och flaskor

Det blir kanske inga tusenlappar men några hundralappar som extrainkomst kan det bli om du hittar bra ställen med många tomburkar och petflaskor. Rikta in dig på offentliga platser där det rör sig mycket folk som vid tågstationen, större mataffärer och köpcentra.

Annonser

FelloMobilabonnemang från 47,50 kr/mån 95 kr/mån i 2 månaderTill kampanjen
JarambaProva Jaramba gratis fram till den 29 januari. Därefter första månaden för 1 kr.Till kampanjen
Sköna hem + 4 st rödvinsglas från IittalaTidningar med premieSe tidningar

Se fler kampanjer med rea

Tjäna pengar med hjälp av passiva inkomster som inkomstkälla

Passiva inkomster är egentligen inget sätt att tjäna pengar snabbt men den stora fördelen är att pengarna tickar in av sig själv regelbundet med väldigt lite jobb eller inget jobb alls och till och med när du sover. De flesta passiva inkomstkällor kräver åtminstone en hel del arbete i starten för att generera pengar längre fram. Här får du tips om hur du kan tjäna pengar med en extrainkomst.

1. Sälja dina egna foton och få en passiv inkomst

Tycker du om att fotografera och får till riktigt snygga högupplösta bilder med en hyfsad kamera kan du sälja dina foton på nätet och få betalt. Det finns flera stockfoto sidor på nätet där du kan lägga upp dina foton. Lyckas du fotografera motiv som många vill ladda ner har du fina möjligheter att bygga upp en passiv inkomst. Exempel på platser där du kan sälja dina bilder är iStock, Bigstock, Shutterstock och appen Foap.

2. Skriv e-böcker som extrainkomst

Det går att tjäna pengar på att skriva e-böcker även om det kan vara lite tidskrävande innan en e-bok är färdig. Du behöver då inte heller ha ett bokförlag som ger ut din bok. Det kan du göra helt själv. Är du riktigt bra inom ett ämnesområde där du kan underhålla eller lära andra något kan du med lite marknadsföring nå ut och få en bra extrainkomst.

3. Tjäna pengar på din blogg som affiliate

Det är inte helt passivt att tjäna pengar som affiliate men det största arbetet ligger i början och sedan kan man dra ner på arbetsmängden. Har du en stor kunskap inom ett särskilt område kan du skapa en nischad blogg och tjäna pengar via olika affiliate nätverk med affiliate länkar i form av både text och banners. Börja med en blogg inom ett särskilt ämne och sedan kan du utöka med flera efterhand.

Fler sätt att skaffa extrainkomster och tjäna snabba pengar

Annons

Att tjäna enkla pengar är aldrig fel och det finns många lätta sätt att tjäna snabba pengar för att få extra inkomstkällor. Oftast handlar det om mindre belopp men ju fler passiva inkomstkällor så kan det tillsammans bli ganska bra extrainkomster.

Enkla extrajobb med småjobb genom Taskrunner

Bli en Taskrunner och utför diverse enklare uppdrag till andra som behöver din hjälp med montering av Ikea möbler, trädgårdshjälp, flytthjälp, köra skräp till återvinning, städning, målning och diverse småjobb inom hantverk med mera. Här kan du hitta många enkla extrajobb. För att få lov att utföra uppdrag som Runner får du svara på några frågor och genomgå en intervju för att kunderna ska få en trygghet i vem de anlitar.

Delta i betalda undersökningar och paneler

Det finns många svenska sidor att registrera sig på för att svara på betalda undersökningar och där man kan ingå i paneler för att testa och betygssätta produkter och tjänster. En del av dem betalar ut pengar och hos andra får du poäng som du kan växla in till produkter eller presentkort. Bra som en sidoinkomst som ger extra klirr i kassan. Om du använder många av dessa tjänster kan det bli en riktigt lönande inkomstkälla.

Annonser