Spartips – Spara pengar i vardagen smart och enkelt

Här ger vi dig smarta tips på enkla spartips på hur du snabbt kan spara pengar i vardagen. Vi visar hur du minskar dina utgifter och får kontroll över din ekonomi. Många av tipsen ger bäst effekt om du kombinerar så många som möjligt.

Spartips - Spara pengar i vardagen smart och enkelt

Spara pengar genom att minska dina utgifter när du handlar

Du kan spara mycket pengar på att minska dina utgifter när du handlar.

Handla grönsaker och frukt efter säsong

Vårt favorittips är att sänka matkostnaderna genom att handla det som är billigt just nu. Det finns en riktigt bra säsongsguide hos Äkta vara där du väljer aktuell månad i menyn. Du får då en bra överblick över säsongens fisk och skaldjur, grönsaker, frukt och bär som är billigast just nu.

Planera maten för veckan efter rabatterbjudanden

Ta för vana att kika i de reklamblad som kommer hem och se vad som är billigast att köpa just nu. Utifrån extraprisen kan du planera veckans mat och det du inte vill använda nu fryser du in.

Matlåda

Ta med matlåda till jobbet antingen med gårdagens rester eller om du har gjort ett storkok och fryst in i förväg.

Undvik impulsköp

Ska du handla så skriv ner vad du ska köpa så är det mycket lättare att undvika de där impulsköpen som blir dyra i längden. Ser du något intressant som du vill ha så skriv upp det i en lista. Vid ett senare tillfälle går du igenom listan och prioriterar de saker du verkligen behöver. Sakerna i slutet på listan blir troligtvis aldrig köpta och du sparar på så sätt pengar.

Minska dina utgifter genom att se över dina lån

Gå igenom alla lån du har bolån, billån, privatlån, blancolån, krediter, kreditkort med mera. För varje lån skriver du upp aktuell skuld, hur lång tid det är kvar att betala, hur mycket du betalar i ränta varje månad och hur mycket du amorterar varje månad.

Ta först tag i de lån med högst ränta och försök att omförhandla de lånen. Försök att så snart du kan betala klart de lån med lägst kvarstående skuld så är du av med dem och slipper betala en massa ränta i onödan. Desto snabbare du blir av med smålånen desto snabbare kan du börja betala av på lånen med de högsta räntorna.

Skaffa en smart ekonomiapp

Vi har listat några av de bästa gratisapparna du kan använda för att bland annat få en bättre överblick över din ekonomi, hitta rabattkoder och erbjudande och en del av dessa kan du dessutom tjäna pengar med. Här hittar du smarta ekonomiappar.

Få fler tips för att spara pengar

De bästa tipsen för att få in extra pengar är att både försöka öka inkomsterna och att titta över utgifterna.

  • Vart tar pengarna vägen? Spara alla kvitton och lägg in kostnader och ändamål i ett excelark.
  • En budget låter väldigt tråkigt, vi vet, men denna hjälp har även en psykologisk inverkan på din konsumtion. Genom att ta reda på hur mycket du har möjlighet att göra av med så kommer det att bli enklare att inte överkonsumera. Har du följt tipset i punkten ovan så har du redan tagit första steget och har du redan koll på dina utgifter. Det kommer att göra det så mycket enklare att göra en budget.
  • Se över avtal som mobilabonnemang, bredband, elavtal, försäkringar med mera. Där är oftast mycket pengar att spara.
Dela gärna!

Lämna en kommentar