Bra sidoinkomster som ger dig extra pengar

Vill du skaffa en eller flera sidoinkomster hemifrån som ger dig mer pengar över varje månad? Med en sidoinkomst kan du leva friare, betala av skulder, bygga på ett sparande, en buffert, smarta passiva inkomster och en pengamaskin. Några tusenlappar extra i månaden behöver inte vara så svårt. Skapa flera inkomstkällor för att kunna bygga en långsiktig pengamaskin. Du kanske vantrivs på ditt arbete och vill skapa något eget som är roligare.

Tjäna enkelt 5 000 extra i månaden

Skulle du vilja tjäna lite mer pengar och skaffa dig en extra inkomst? Extrainkomster kommer alltid väl till pass, oavsett om du är student eller jobbar hel- eller deltid. Här kommer lite tips om hur du kan skapa din egen extrainkomst. Vi hjälper dig här att hitta extrainkomster att ha på sidan om ditt vanliga jobb med tips och konkreta exempel på sidoinkomster 2021.

1. Hyr ut ett rum, hus eller sommarstuga

Har du gott om plats så kan du satsa på att hyra ut ett rum. Framförallt har studenter ofta svårt att hitta en bostad. Du kan välja att hyra ut för en kort tid eller en längre period. Det kan bli en hel del extra per månad! Det är inte svårt att tjäna 3000 – 5000 kr per månad från sina webbsidor

Har du svårt att få ditt hus sålt och du redan har en ny bostad så kan det vara ett tillfälle att hyra ut det. Gärna till någon som kan tänkas köpa huset efter att ha bott där ett tag.

Sommarstugor är populärt att hyra ut då de flesta inte kan använda stugan själv under så många veckor under sommaren. Sommarstugan kan också hyras ut under andra delar av året vilket kan vara uppskattat av både studenter och andra som behöver flytta snabbt på grund av ett nytt jobb.

2. Skapa en sidoinkomst med egen hemsida eller via sociala medier

Starta en egen hemsida och skapa en sidoinkomst eller använd dina sociala medier. Du kan skriva om ett ämne som du tycker är roligt och kan mycket om. I texten kan du hänvisa och länka till relaterade produkter och tjänster som du kan tjäna pengar på. Det ger dig chansen att få göra något roligt vid sidan av studierna eller jobbet.

Annons

Jämför lån med låg ränta

3. Bli en mystery shopper

En mystery shopper är ett utmärkt extraknäck att få in lite extra pengar. Du utför mindre uppdrag på olika ställen som affärer och restauranger. En uppgift kan vara att besöka en affär för att utvärdera vilken service de erbjuder. Om ditt uppdrag går ut på att du ska köpa något så får du givetvis betalt för det också.

4. Statist i reklamfilm eller film

En annan enkel extrainkomst är att vara statist i en reklamfilm eller vid en filminspelning. Det finns flera statistförmedlingar som då och då söker efter personer som kan vara statister.

5. Hyr ut dina saker

Om du har något i dina ägodelar som exempelvis verktyg, maskiner eller annat som kan vara dyrt för andra att köpa om de bara behöver det någon enstaka gång kan du hyra ut dina saker. Ett smart sätt att få in extra pengar.

6. Din hobby som sidoinkomst

Den bästa sidoinkomsten är att göra något du tycker är roligt. Har du en hobby där du tillverkar produkter som smycken, egenmålade tavlor eller andra saker? Ge andra glädje av din hobby genom att sälja dina hantverk via nätet på olika hemsidor och digitala kanaler. Satsar du på att synas i sociala medier kan du tjäna ganska bra på din sidoinkomst. Ett sätt som drygar ut kassan när du behöver pengar och där du får chansen att göra något roligt vid sidan av jobbet eller studierna.

Annons

Billigare mobilabonnemang

7. Frilansa via Fiverr

Har du ett stort intresse eller stor kunskap inom något område? Det finns några plattformar på internet där du kan lägga upp olika gig som frilansuppdrag. Kika bland annat in på plattformen Fiverr. Det finns även Upwork men idag ställs det stora krav på att öppna ett konto då de för tillfället inte släpper in frilansare inom områden där de redan har ett stort antal.

Som frilansare kan du erbjuda tjänster som att designa logotyper, korrekturläsa texter, översätta med mera. Fundera över vilka kunskaper och färdigheter du har som du kan marknadsföra. Det finns även gott om svenska kunder på Fiverr om du bara vill köra allt på svenska. Bläddra runt på plattformen för att få lite idéer kring vad du kan erbjuda.

8. Sälj tjänster på Taskrunner

I den svenska appen Taskrunner kan du lägga bud på olika uppdrag du kan göra åt andra. Det kan handla om trädgårdsarbete, hjälpa till med flytt, skruva ihop Ikea-möbler och en massa annat. Alla som utför uppdrag på Taskrunner får först genomgå en intervju och en bakgrundskontroll utförs så att de som vill anlita dig kan känna sig trygga.

9. Svara på betalda undersökningar

Att svara på betalda undersökningar eller att testa och betygsätta produkter är ett enkelt sätt att få ihop lite pengar snabbt. Det finns ett stort utbud med svenska sidor där du får betalt för att vara med i paneler, svara på enkäter och online-undersökningar. Vad du får i provision varierar mellan varje undersökning men genom att välja rätt företag kan du tjäna pengar enkelt online. Du kan få betalt i kontanter, presentkort eller produkter.

10. Ställ upp som hundvakt

Är du djurmänniska och gillar hundar finns det alltid någon som behöver hjälp av en hundvakt. Oavsett om någon ska resa bort eller behöver någon som går ut med hunden när hundägarna är på jobbet. Kanske någon ligger sjuk och behöver någon som rastar hunden?

Ett jobb som passar dig som är arbetslös, studerar eller jobbar deltid eller kväll. Ett kul sätt att tjäna extrapengar på för att få lite tid med djur och kanske motion och friskluft.

Onlinebingo

Ja, bingo är egentligen inte ett sätt att tjäna pengar på men om man har en slant över som man har råd att förlora kan man pröva lyckan med denna underhållning. Hos Tombola kan du testa onlinebingo och i bonus få 200 kronor att spela för, när du gör din första insättning på 100 kronor. De erbjuder både onlinebingo och slotsspel.

Annons: Tombola onlinebingo

Kan man verkligen tjäna något på sidoinkomster?

Skaffa en bra sidoinkomst när du behöver extra pengar
Du blir kanske inte rik eller tjänar så stora pengar på att ha en enda mindre sidoinkomst men har du ändå tid över så kan du passa på att tjäna några extra hundralappar eller tusenlappar i månaden. Det är inte helt fel att tjäna lite extra pengar, särskilt om det inte tar så mycket tid. Det gäller faktiskt bara att komma igång. Du kan dessutom välja att investera de extra pengarna i fonder eller aktier för att få dem att växa ännu mer.

Har du gott om tid kan du ha flera sidoinkomster hemma. Då kommer du att kunna få en väldigt bra inkomst totalt genom några tusenlappar här och några tusen där.

En sidoinkomst kan vara det som är avgörande för att du ska klara din ekonomi om du har det svårt ekonomiskt och lite extra klirr i kassan är inte fel!