Mobilabonnemang för barn – Jämför billiga abonnemang

Är det dags att teckna ett barnabonnemang till ditt barn? Flera mobiloperatörer erbjuder billiga mobilabonnemang med rabatter för barn och ungdomar. För dig som planerar att köpa mobilabonnemang för barn har vi här sammanställt de alternativ som vi anser är bäst. Vi guidar dig genom det bästa utbudet på marknaden. Här kan du jämföra abonnemang och hitta ett bra och billigt barnabonnemang. Du jämför enkelt surf, mobilnät, priser och barnrabatter.

 

Översikt mobiloperatörer och abonnemang


Hallon
Hallons barnabonnemang

Halva priset första 3 månaderna!
12-50 GB extra i 3 månader för de tre lägsta abonnemangen. Erbjudandet gäller fram till 30/8-2020!

6 GB 49 kr/mån 99 kr/mån
10 GB 74 kr/mån 149 kr/mån
25 GB 99 kr/mån 199 kr/mån
50 GB 124 kr/mån 249 kr/mån
100 GB 149 kr/mån 299 kr/mån
 
Mobilnät: Tre
Ingen bindningstid
Ingen uppsägningstid
Fria samtal och sms
Spara surf upp till 100 GBVimla
Vimlas barnabonnemang

75% rabatt priset första 2 månaderna! (Beställ innan 5 oktober 2020)
Rabatt när du tipsar

 
6 GB 25 kr/mån 100 kr/mån
10 GB 37,50 kr/mån 150 kr/mån
25 GB 50 kr/mån 200 kr/mån
50 GB 67,50 kr/mån 270 kr/mån
100 GB 75 kr/mån 300 kr/mån

Mobilnät: Telenor
Ingen bindningstid
Ingen uppsägningstid
Fria samtal och sms
Spara surf i 12 mån (ej för 100 GB)Fello
Fellos barnabonnemang

Halva priset första 3 månaderna!
Kampanj! Dubbel surf!
Rabatt när du tipsar

 
3 GB 47,50 kr/mån 95 kr/mån
10 GB 72,50 kr/mån 145 kr/mån
18 GB 97,50 kr/mån 195 kr/mån
32 GB 122,50 kr/mån 245 kr/mån

 
Mobilnät: Telia
Ingen bindningstid
Ingen uppsägningstid
Fria samtal och sms
Spara surf upp till 25 GB
 

Billigaste mobilabonnemang barn

Vimla

Just nu är Vimlas abonnemang med fria samtal och sms och 6 GB surf för 25 kronor per månad i två månader det billigaste mobilabonnemanget för barn. Efter de två månaderna är månadskostnaden 100 kronor per månad.

Jämför barnabonnemang och hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget för barn

 

Bästa mobilabonnemanget för barn

Hallon
Sveriges bästa mobilabonnemang för barn just nu tycker vi är Hallon med 25 GB surf där du får halva priset i rabatt de första 3 månaderna. Just nu får du dessutom 50 GB extra surf i tre månader om du tecknar avtal fram till 30/8 2020! Vi tycker att 25 GB är lagom för barn och ungdomar som använder mycket mobildata till att både streama musik, kolla video och spela spel. Det går dessutom att spara upp till 100 GB surf.

Billigt är inte alltid bäst

Det är inte alltid ett billigt abonnemang som är bäst för ditt barn. För att ta reda på vilket mobilabonnemang som är bäst är det flera saker du behöver tänka på:

  • Surfmängden behöver utgå från barnets behov för internetanvändande. Ska barnet lyssna på musik, kolla videos, filmer eller spela spel kan det behövas lite extra surf.
  • Beroende på barnets ålder kan det vara viktigt att kontrollera om operatören erbjuder någon form av spärrservice.
  • Kontrollera vilken täckning som erbjuds av de olika operatörerna för det område där ni bor. På mobiloperatörernas hemsidor finns täckningskartor som ger en indikation på hur täckningen är i olika områden.
  • Slutligen jämför du priserna utifrån de kriterier som finns för att slippa betala för mycket i onödan.

Fria samtal och sms ingår i princip alla mobilabonnemang idag så det behöver du oftast inte tänka på.

Att skaffa mobil till ditt barn

I dag får barn mobiltelefoner i allt tidigare åldrar. Det finns många fördelar med att skaffa mobil till ditt barn. Du kan lättare nå ditt barn och hen kan känna tryggheten i att alltid kunna kontakta dig om något händer. Ditt barn kan också lära sig mycket av att äga en mobiltelefon genom att ta ansvar både för mobilen och skärmtid. Inte minst är mobilen ett pedagogiskt redskap med många appar och funktioner där de lär sig nya saker.

Vad är det för skillnad på barnabonnemang och vanliga mobilabonnemang?

Allt fler mobiloperatörer skapar särskilda abonnemang för barn. Skillnaden mellan vanliga mobilabonnemang och barnabonnemang är framförallt priset. Barnabonnemangen är ofta billigare för samma surfmängd och ibland kan det ingå lite mer surf. Operatören har då anpassat abonnemangen för barn utifrån att det går åt mer surf då barn gärna tittar på video, lyssnar på musik och spelar spel. Förutom skillnad i pris och surf kan det hos vissa mobiloperatörer även finnas olika säkerhetsspärrar

Kostnadsspärr och säkerhetspaket

Personer under 18 år får inte teckna abonnemang. Det är alltid en vårdnadshavare som tecknar ett mobilabonnemang som barnen sedan använder. Det är också vårdnadshavaren som är juridiskt ansvarig och betalningsskyldig. Därför har mobiloperatörerna ofta underlättat för föräldrarna genom att erbjuda olika barnspärrar och extra funktioner på barnabonnemangen. En säkerhetsspärr kan till exempel vara en kostnadsspärr. Då får du som förälder full koll på ditt barns mobilanvändning och slipper oroa dig för oväntade kostnader. Du som förälder kan ange ett maxbelopp per månad till samtal, sms, köp av appar och köp av extra surf.

I de olika säkerhetspaketen som erbjuds kan det också ingå en föräldrakontroll. Det innebär att du kan spärra betalsamtal, betaltjänster och samtal till utlandet. Du kan också blockera vissa webbsidor för att skydda ditt barn mot opassande material.

Hantera köp i Google Play och Apple Store

Om du vill att ditt barn ska kunna ha tillgång till Google Play och Apple Store för att kunna ladda ner och uppdatera spel finns det en smidig lösning för detta. Ofta efterfrågas ett betal- eller kreditkort men det går även att koppla kontona på Google Play och Apple Store till PayPal. Det är en digital plånbok som du manuellt kan föra över pengar till varje månad. På detta sätt får du kontroll över alla köp och undviker att få en oväntad och kostsam överraskning.

Dela gärna!