Barnabonnemang – Mobilabonnemang för barn

Är det dags att teckna ett barnabonnemang till ditt barn? Flera mobiloperatörer erbjuder billiga mobilabonnemang med rabatter för barn. För dig som planerar att köpa abonnemang för barn har vi här sammanställt de alternativ som vi anser är bäst. Vi guidar dig genom det bästa utbudet på marknaden. Här kan du jämföra abonnemang och hitta det bästa mobilabonnemanget för barn. Du jämför enkelt surf, mobilnät, priser och barnrabatter.

Tänk på att det ibland kan vara billigare med ordinarie priser hos en annan operatör. Alla operatörer erbjuder inte barnrabatter men har ändå väldigt låga priser på sina mobilabonnemang. Jämför abonnemang här.
 

Bästa mobiloperatörerna på barnabonnemang

Hitta det billigaste mobilabonnemanget för barn och jämför barnabonnemang från de bästa mobiloperatörerna. Alla mobilabonnemang har fria samtal och sms samt är utan bindningstid och utan uppsägningstid.


Hallon
Hallons barnabonnemang

50% rabatt i 4 månader
 
8 GB 49 kr/mån 99 kr/mån
16 GB 74 kr/mån 149 kr/mån
50 GB 124 kr/mån 249 kr/mån
100 GB 149 kr/mån 299 kr/mån
200 GB 174 kr/mån 349 kr/mån
 
Mobilnät: Tre
Spara surf upp till 100 GBVimla
Vimlas barnabonnemang

50% rabatt priset första 4 månaderna!

 
6 GB 50 kr/mån 100 kr/mån
10 GB 75 kr/mån 150 kr/mån
25 GB 100 kr/mån 200 kr/mån
50 GB 135 kr/mån 270 kr/mån
100 GB 150 kr/mån 300 kr/mån

Mobilnät: Telenor
Spara surf i 12 mån (ej för 100 GB)Fibio
Fibios barnabonnemang upp till 12 år

Endast 39 kr i två månader, abonnemang upp till 100 GB!

5 GB 39 kr/mån 149 kr/mån
20 GB 39 kr/mån 249 kr/mån
40 GB 39 kr/mån 299 kr/mån
100 GB 39 kr/mån 399 kr/mån
Unlimited GB 199 kr/mån 569 kr/mån

Mobilnät: Telenor
Okänt om det går att spara surf


 
 

Bästa mobilabonnemang för barn

De mobilabonnemang vi presenterar här i vår jämförelsetabell är några av de bästa och billigaste mobilabonnemangen för barn som finns idag. Förutom att de är billiga är alla helt utan bindningstid, alla har fria samtal och bra valmöjligheter för rätt nivå på datamängder.

Billigaste mobilabonnemanget för barn

Det är inte alltid ett billigt abonnemang som är bäst för ditt barn. För att ta reda på vilket mobilabonnemang som är bäst är det flera saker du behöver tänka på:

  • Surfmängden behöver utgå från barnets behov för internetanvändande. Ska barnet lyssna på musik, kolla videos, filmer eller spela spel kan det behövas lite extra surf.
  • Beroende på barnets ålder kan det vara viktigt att kontrollera om operatören erbjuder någon form av spärrservice.
  • Kontrollera vilken täckning som erbjuds av de olika operatörerna för det område där ni bor. På mobiloperatörernas hemsidor finns täckningskartor som ger en indikation på hur täckningen är i olika områden.
  • Slutligen jämför du priserna utifrån de kriterier som finns för att slippa betala för mycket i onödan.

Fria samtal och sms ingår i princip alla mobilabonnemang idag så det behöver du oftast inte tänka på.

Jämför barnabonnemang och hitta det bästa och billigaste mobilabonnemanget för barn

 

Hur mycket surf behöver barn och tonåringar?

För att hitta ett billigt mobilabonnemang för barn är det viktigt att inte betala för mer surf än vad som går åt. Det är väldigt individuellt hur mycket surf barnet behöver eftersom alla använder sin mobil olika mycket och på olika sätt men minst 6 GB kan behövas. Det är en rimlig mängd att börja med för barn och ungdomar och det brukar dessutom vara enkelt att justera abonnemangen både upp och ner hos de flesta operatörer. Kontrollera det innan du väljer mobiloperatör för om du behöver köpa till extrasurf brukar det vara ganska dyrt, i alla fall i längden.

Primärt använder barn och tonåringar mobilen som den främsta kommunikationskanalen och då behövs ordentligt med surf. Sociala medier som Snapchat, Tiktok och Instagram är populära och där drar video ganska mycket surf. Spel är såklart också något de använder mycket och för att ladda ner spel kan det behövas data till nedladdningen. Streaming som Spotify, Netflix med mera har en tendens att sluka mycket surf.

Att skaffa mobil till ditt barn

I dag får barn mobiltelefoner i allt tidigare åldrar. Det finns många fördelar med att skaffa mobil till ditt barn. Du kan lättare nå ditt barn och hen kan känna tryggheten i att alltid kunna kontakta dig om något händer. Ditt barn kan också lära sig mycket av att äga en mobiltelefon genom att ta ansvar både för mobilen och skärmtid. Inte minst är mobilen ett pedagogiskt redskap med många appar och funktioner där de lär sig nya saker.

Vad är det för skillnad på barnabonnemang och vanliga mobilabonnemang?

Allt fler mobiloperatörer skapar särskilda abonnemang för barn. Skillnaden mellan vanliga mobilabonnemang och barnabonnemang är framförallt priset. Barnabonnemangen är ofta billigare för samma surfmängd och ibland kan det ingå lite mer surf. Operatören har då anpassat abonnemangen för barn utifrån att det går åt mer surf då barn gärna tittar på video, lyssnar på musik och spelar spel. Förutom skillnad i pris och surf kan det hos vissa mobiloperatörer även finnas olika säkerhetsspärrar.

Kostnadsspärr och säkerhetspaket

Personer under 18 år får inte teckna abonnemang. Det är alltid en vårdnadshavare som tecknar ett mobilabonnemang som barnen sedan använder. Det är också vårdnadshavaren som är juridiskt ansvarig och betalningsskyldig. Därför har mobiloperatörerna ofta underlättat för föräldrarna genom att erbjuda olika barnspärrar och extra funktioner på barnabonnemangen. En säkerhetsspärr kan till exempel vara en kostnadsspärr. Då får du som förälder full koll på ditt barns mobilanvändning och slipper oroa dig för oväntade kostnader. Du som förälder kan ange ett maxbelopp per månad till samtal, sms, köp av appar och köp av extra surf.

I de olika säkerhetspaketen som erbjuds kan det också ingå en föräldrakontroll. Det innebär att du kan spärra betalsamtal, betaltjänster och samtal till utlandet. Du kan också blockera vissa webbsidor för att skydda ditt barn mot opassande material.

Hantera köp i Google Play och Apple Store

Om du vill att ditt barn ska kunna ha tillgång till Google Play och Apple Store för att kunna ladda ner och uppdatera spel finns det en smidig lösning för detta. Ofta efterfrågas ett betal- eller kreditkort men det går även att koppla kontona på Google Play och Apple Store till PayPal. Det är en digital plånbok som du manuellt kan föra över pengar till varje månad. På detta sätt får du kontroll över alla köp och undviker att få en oväntad och kostsam överraskning.