Billigaste mobilabonnemanget – Jämför billiga mobilabonnemang

Jämför billiga mobilabonnemang från de bästa operatörerna och hitta bäst erbjudande för dig med det billigaste mobilabonnemanget. Genom att använda Extra-pengar.se blir det enkelt att jämföra. Bara välj hur mycket surf du behöver och se vilka abonnemang som är bäst och billigast just nu.

Med våra jämförelsetjänster sparar du både tid och pengar då vi sammanställer priser från de bästa operatörerna så att du slipper klicka dig runt på alla sajter och leta. Det blir ingen extra kostnad för dig eftersom priserna du ser är samma priser som operatören erbjuder och priserna samt villkor uppdateras dagligen. Du beställer inga abonnemang direkt av oss utan beställer mobilabonnemang hos den operatör som bäst passar ditt behov.

Jämför mobilabonnemang

Jämför och hitta det bästa mobilabonnemanget för dina surfvanor. De flesta mobilabonnemang har i dag fria samtal, sms och mms så det är framförallt surfmängden som skiljer dem åt. Här listar vi de billigaste mobilabonnemang som har fria samtal och sms.

Hallon Tres nät
1. Hallon 4 GB
Rabatt barn, student, 55+
19 kr/mån i 3 mån
99 kr/mån
VimlaTelenors nät
2. Vimla 3 GB + 30 GB extra
Rabatt barn, student, 55+, vänner
50 kr/mån i 4 mån
100 kr/mån
KatshingTele2s nät
3. Katshing 2 GB
Rabatt tipsa vänner
95 kr/mån
A3Telenors nät
4. A3 3 GB
Rabatt 55+
64,50 kr/mån 1 mån
129 kr/mån
HallonTres nät
5. Hallon 8 GB
Rabatt barn, student, 55+
29 kr/mån i 3 mån
149 kr/mån
FibioTelenors nät
6. Fibio 5 GB
Prisgaranti
75 kr/mån i 5 mån
149 kr/mån
VimlaTelenors nät
7. Vimla 8 GB + 30 GB extra
Rabatt barn, student, 55+, vänner
80 kr/mån i 4 mån
160 kr/mån
KatshingTele2s nät
8. Katshing 6 GB
Rabatt tipsa vänner
145 kr/mån
ChilimobilTres nät
9. Chilimobil 6 GB
Viaplay Film & Serier kostnadsfritt en månad
149 kr/mån
A3Telenors nät
10. A3 8 GB
Rabatt 55+
89,50 kr/mån 1 mån
179 kr/mån
VimlaTelenors nät
11. Vimla 18 GB + 30 GB extra
Rabatt barn, student, 55+, vänner
110 kr/mån i 4 mån
220 kr/mån
KatshingTele2s nät
12. Katshing 12 GB
Rabatt tipsa vänner
195 kr/mån
TreTres nät
13. Tre 5 GB
Kampanj med 30 GB extra surf
199 kr/mån
HallonTres nät
14. Hallon 25 GB
Rabatt barn, student, 55+
62 kr/mån i 3 mån
249 kr/mån
FibioTelenors nät
15. Fibio 20 GB
Prisgaranti
125 kr/mån i 5 mån
249 kr/mån
KatshingTele2s nät
16. Katshing 22 GB
Rabatt tipsa vänner
245 kr/mån
HallonTres nät
17. Hallon 50 GB
Rabatt barn, student, 55+
59 kr/mån i 3 mån
299 kr/mån
FibioTelenors nät
18. Fibio 40 GB
Prisgaranti
149 kr/mån i 5 mån
299 kr/mån
A3Telenors nät
19. A3 20 GB
Rabatt 55+
134,50 kr/mån 1 mån
269 kr/mån
VimlaTelenors nät
20. Vimla 50 GB + 30 GB extra
Rabatt barn, student, 55+, vänner
160 kr/mån i 4 mån
320 kr/mån
HallonTres nät
21. Hallon 100 GB
Rabatt barn, student, 55+
69 kr/mån i 3 mån
349 kr/mån
ChilimobilTres nät
22. Chilimobil Fri surf årsabonnemang
Viaplay Film & Serier kostnadsfritt en månad
3 490 kr per år
(290,84 per månad)
VimlaTelenors nät
23. Vimla 100 GB + 30 GB extra
Rabatt barn, student, 55+, vänner
175 kr/mån i 4 mån
350 kr/mån
KatshingTele2s nät
24. Katshing 42 GB
Rabatt tipsa vänner
295 kr/mån
TreTres nät
25. Tre 15 GB
Kampanj med 30 GB extra surfpott
299 kr/mån
ChilimobilTres nät
26. Chilimobil Fri surf
Viaplay Film & Serier kostnadsfritt en månad
349 kr/mån
A3Telenors nät
27. A3 40 GB
Rabatt 55+
169,50 kr/mån 1 mån
339 kr/mån
FibioTelenors nät
28. Fibio 100 GB
Prisgaranti
199 kr/mån i 5 mån
399 kr/mån
TreTres nät
29. Tre 50 GB
Kampanj med 30 GB extra surf
399 kr/mån
A3Telenors nät
30. A3 100 GB
Rabatt 55+
224,50 kr/mån 1 mån
449 kr/mån
TreTres nät
31. Tre Obegränsad surf
499 kr/mån
FibioTelenors nät
32. Fibio Unlimited
Prisgaranti
285 kr/mån i 5 mån
569 kr/mån

Rabatter och erbjudanden

Spara pengar på att ta del av erbjudanden och rabatter genom att inte missa aktuella kampanjer i vår jämförelsetabell!

Vilket är billigaste mobilabonnemanget med obegränsad surf?

Surfar du mycket på internet och streamar mycket musik och främst video och film så går det åt mycket surf. Det är inte så kul om surfen tar slut mitt i den spännande filmen och med ett mobilabonnemang med obegränsad surf behöver du inte oroa dig över det. Ett extra plus är att du enkelt kan dela surf med fler enheter, till vänner och familj utan att behöva mobilt bredband.

Även om du surfar mycket kanske du ändå inte behöver obegränsad surf utan kan klara dig med ett mobilabonnemang på 100 GB som ändå känns som fri surf för de allra flesta. Det kan vara onödigt att betala för mycket i onödan för obegränsad surf om du ändå inte använder mer än 100 GB. Dessa abonnemang har mycket lägre månadskostand och blir då det billigaste för dig att välja.

Hos oss kan du jämföra och hitta billigaste abonnemang med obegränsad surf. Vi har även valt att ta med de mobilabonnemang som är på 100 GB eftersom det för de flesta kan betraktas som obegränsade.

Surfa i 4G och 5G

Om du har ett mobilabonnemang vill du troligtvis kunna surfa i de högsta hastigheterna som möjligt i 4G-nätet. Det kan du i stort sett göra i hela Sverige oavsett vilken operatör du väljer. På en del platser kan dock täckningen vara något begränsad och då går du automatiskt över till att surfa i 3G-nätet.

5G är nästa generations mobilnätverk och fastigheten är hög. När näten för 5G är klara förväntas det vara möjligt med upp till 10-20 gigabit/sekund men i praktiken blir det troligtvis någon gigabit. En annan stor fördel ar att allt fler enheter ska kunna vara uppkopplade samtidigt utan de stora störningar vi ser ibland i dag i 4G mobilnätet.

När kommer 5G i Sverige på riktigt?

Under 2020 har tekniken börjat rullas ut i allt större skala i flera länder men det är långt kvar innan något land har nått full täckning. De stora mobiloperatörerna Telia, Tre, Tele2 och Telenor har lanserat sina 5G-nät i mindre skala i några av Sveriges största städer. Ingen av mobiloperatörerna i Sverige har dock ännu något exakt datum för när tekniken är i gång i hela landet.

Billigt mobilabonnemang

Om du letar efter ett billigt mobilabonnemang har du de allra bästa chanserna att hitta rätt här hos oss. Vi jämför de billigaste mobilabonnemangen utifrån det beräknade månadspriset med hänsyn både till ordinariepris och erbjudande. Du kan på så sätt enkelt jämföra utifrån hur mycket mängd data som ingår.

Priserna på mobilabonnemang har de senaste åren sakta men säkert gått ner och numera finns det ett flertal lågprisoperatörer som erbjuder billiga mobilabonnemang för under 100 kronor i månaden. Hur de kan vara så billiga beror ofta på att de har dragit in på olika delar som att erbjuda mobiltelefoner, att erbjuda kundservice över telefon med mera men det skiljer mellan olika mobiloperatörer vad som inte erbjuds.

De billiga mobilabonnemangen vi presenterar här hos oss har ingen bindningstid vilket gör det ännu billigare för dig att kunna byta när du hittar ett ännu bättre erbjudande.

Vad ska jag tänka på när jag ska jämföra och välja mobilabonnemang?

Förutom att du så klart vill ha billigaste abonnemang finns det flera faktorer som är viktiga att jämföra när du ska hitta och välja ett bra mobilabonnemang. Fria sms, mms och samtal ingår i princip alla abonnemang idag så det behöver du sällan fundera över. Den största skillnaden brukar vara vilka surfmängder som erbjuds och vilken tillgänglighet som finns för kundsupport.

Surfmängd

Välj ett mobilabonnemang som motsvarar den surfmängd du i genomsnitt brukar använda varje månad. Det är onödigt att betala för mycket för ett abonnemang du inte använder fullt ut.

Täckning

Det är viktigt att operatören kan erbjuda bra täckning där du ska använda mobilabonnemanget. I tätorterna brukar det generellt inte vara något problem men det kan vara värt att kolla upp varje operatörs täckningskarta om du inte vet vilken täckning de har just där du bor.

Kundtjänst

Är du inte teknisk och vet att du brukar behöva hjälp med tekniska saker är det också viktigt att välja ett abonnemang hos en operatör med bra kundtjänst. Just kundsupport med vilka kontaktvägar som erbjuds är ofta en stor skillnad mellan de olika operatörerna.

Surf och samtal i utlandet

Tänk på att mängden data som ingår i ett mobilabonnemang för vad du kan surfa inom EU/EES kan variera och även för hur mycket data som kan användas utomlands utanför Europa. Samtal kan ibland ingå inom EU/EES men det gäller att kolla upp eventuella taxor.

Mobilabonnemang med betalningsanmärkning

Det går att teckna ett mobilabonnemang även om du har en betalningsanmärkning. De mobiloperatörer som erbjuder förskottsbetalning exempelvis genom att du betalar med kort istället för via faktura brukar inte göra någon kreditkontroll. De operatörer som inte tar någon kreditupplysning är:

  • Hallon
  • Vimla
  • Chilimobil
  • Katshing

Billiga mobilabonnemang med mobil

Det var tidigare vanligt att mobiloperatörer erbjöd nya modeller av telefoner tillsammans med ett mobilabonnemang. De som ville ha den senaste modellen kunde få köpa den till en billig månadskostnad om de samtidigt tecknade ett nytt mobilabonnemang. Den stora nackdelen var att du som behövde binda abonnemanget under en längre tid. Detta förekommer fortfarande men alltfler vill kunna byta operatör mycket lättare och i vissa fall byta till en ännu nyare mobil mycket tidigare.

De billiga mobilabonnemang vi har valt att presentera här har ingen bindningstid. Det går ändå i vissa fall att köpa till en mobiltelefon samtidigt som du tecknar ett nytt mobilabonnemang. Det är dock inte alla lågprisoperatörer som säljer mobiler.

Så hittar du billigaste mobilabonnemang

För att hitta det billigaste abonnemanget just nu behöver du jämföra vilka alternativ som finns. I vår jämförelsetabell kan du enkelt hitta det som passar dig bäst. När du jämför ska du titta på det beräknade månadspriset utifrån den totala årskostnaden om du har tänkt att ha ditt abonnemang minst ett år. Det är så du enklast kan hitta billigaste mobilabonnemang.

Men ett mobilabonnemang är inte billigt om det inte är anpassat efter dig som mobilanvändare utifrån dina surfvanor. Du måste se till att abonnemanget har den surfmängd du vill ha så att du inte köper ett alltför stort abonnemang. Surfar du olika mycket varje månad kan det även vara bra om du har möjlighet att kunna spara oanvänd surf i det abonnemang hos den operatör du väljer. Givetvis är täckningen också viktig att kolla upp särskilt om du inte bor i en stad eller tätort.

Våga förhandla för att sänka dina kostnader

Genom att se över dina villkor och våga förhandla med din operatör kan du sänka dina kostnader för ditt mobilabonnemang. Ett perfekt tillfälle när det är läge att förnya ditt mobilabonnemang för att få det så billigt som möjligt.

Hitta bästa mobilabonnemang med vår jämförelsetjänst

Spana in vår jämförelse av mobiloperatörer och hitta bästa abonnemanget för dig. Jämför alla mobiloperatörer och hitta ett abonnemang som passar just dig så att du kan surfa billigare. Att välja rätt billigaste mobilabonnemang kan vara krångligt och det är svårt att få en överblick bland alla operatörers olika lösningar. Här har vi gjort det enklare för dig genom att lista de bästa operatörerna. Framförallt ska du utgå från vilken surfpott du behöver men även bra täckning är viktig särskilt om du inte bor i en tätort eller större stad för att hitta bästa mobilabonnemang för dig. Varierar det hur mycket surf du använder kan det även vara bra att kolla upp att operatören erbjuder möjlighet att spara surf. Börja jämföra mobilabonnemang nu!

Fibio mobilabonnemang

Fibio är en av de nyare operatörerna och de har ett stort utbud av mobilabonnemang. Det gör det lätt att hitta ett abonnemang som passar dina behov och önskemål. Skulle surfbehovet öka eller minska under en period kan du när som helst byta abonnemangsform. Du kan dessutom pausa ditt abonnemang om du har behov av det.

Mobiloperatören erbjuder täckning via Telenors när som har god täckning i hela Sverige. Fibio har särskilda mobilabonnemang för barn, studenter och seniorer. Operatören har även gjort en stor satsning på kundtjänstens tillgänglighet vilket har gett bra betyg på Trustpilot.