Låna pengar – jämföra lån innan du lånar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bynk, SevenDay, Zmarta och Lendo

Låna pengar jämför lån innan du lånar
Jämför långivare och lån innan du lånar när du ska låna pengar.

Det finns många anledningar till varför du skulle vilja ha eller är i behov av extra pengar. I vissa lägen när inte ekonomin går ihop så kan ett alternativ vara att låna pengar och då är det viktigt att jämföra lån. För att inte hamna i en ond cirkel i att låna mer och mer så har jag några värdefulla tips.

Jämföra lån, ränta och fakturaavgifter när du ska låna pengar

Räntan mellan olika lån skiljer sig väldigt mycket. Det viktiga är att hålla koll på den effektiva räntan då det kan variera på väldigt många procent beroende på din kreditvärdighet och vilken typ av lån du söker. Den effektiva räntan på ett bostadslån kan vara någon procent medan ett snabblån eller ett så kallat smslån utan säkerhet kan vara så hög som över 100% effektiv ränta om man inte ser upp. Generellt sett så är det alltid billigare att låna till en bostad eller en bil med ett särskilt bostadslån eller billån.

Ett råd är att ha is i magen och inte hoppa på första bästa lån när du ska låna pengar. Ta i stället tid på dig med att jämföra lån utifrån ränta och andra villkor som fakturaavgifter eller andra avgifter som kan bli en ganska stor summa om återbetalningstiden är lång. Det kan vara bra att räkna på hur dyrt lånet egentligen blir i slutändan när skulden är slutbetalad med räntan och alla avgifter per månad.

Olika långivare som vi rekommenderar

Låna pengar hos Bynk

Bynk är framtidens bank för dig som lever ditt liv i mobilen. Du kan genom ett klick pausa din betalning 4 månader om året, ändra din månadskostnad eller utöka ditt lån. Banken ger dig verktygen som hjälper dig ta kontroll över din ekonomi, när, hur och var du vill. Bynk – som en bank borde fungera när du ska låna pengar!

Lånevillkor
Lån mellan 10 000 – 30 000 kr
Ränta fr 3,95% till 19,95%
Lånets löptid 3 – 12 år
Uppläggningsavgift 398 kr
Administrationsavgift 0 kr

Vem får låna? Fast jobb, pensionär, eget företag
Vem får inte låna? Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden
När betalas pengarna ut? I de flesta fall inom 1 bankdag

Vad skiljer Bynk från andra?
Du kan själv ändra din månadskostnad
Du kan pausa din betalning
Du kan utöka ditt lån

Låna hos Bynk

 

Låna pengar hos SevenDay

Hos SevenDay kan du låna pengar på mellan 10 000 – 300 000 kr.

SevenDay är specialister på privatlån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver belåna din bostad för att låna. Behov av pengar kan dyka upp när som helst, sju dagar i veckan. Du kanske ska byta bil, renovera hemma, ut och resa eller samla dina lån och krediter på ett ställe. Oavsett vad du behöver pengar till, ser SevenDay till att lånet inte kostar dig mer än nödvändigt.

Lånevillkor
Lån mellan 10 000 – 300 000 kr
Ränta fr 3,95%
Lånets löptid 1 – 12 år
Uppläggningsavgift 398 kr
Administrationsavgift 0 kr

Att du är mellan 20 och 69 år och att lånet är slutbetalt vid 70 års ålder varit mantalsskriven i Sverige i 3 år och ej har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten och inga betalningsanmärkningar.

Låna hos SevenDay

 

Låna pengar med Zmarta

Zmarta är en finansiell tjänst där du kan jämföra och hitta de bästa lånealternativen när du ska låna pengar. Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa alternativet, så att du kan välja det som passar dina behov bäst. Oavsett om du vill ta ett nytt lån, samla dina lån eller köpa en ny bil så ger Zmarta dig alltid mest lån för pengarna.

– Låna mellan 5 000 – 600 000 kr
– Över 20 långivare men bara 1 kreditupplysning (UC)

Grundkrav
– Minst 18 år
– Årsinkomst över 100 000 kr
– Inga obetalda skulder hos kronofogden

Låna pengar med Zmarta

Lendo

Låna pengar med Lendo

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår i Schibstedkoncernen, en av nordens största mediekoncerner med över 7 700 medarbetare. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm.

Att låna pengar
Bankerna ger olika villkor till olika kunder. Vilken bank som passar just dig och din lånesituation bäst kan vara svårt att veta och närapå omöjligt att ta reda på. På Lendo får du en sammanställning av samtliga erbjudanden som bankerna kan erbjuda dig och det är du själv som väljer hos vem du vill låna.

Lånar du via Lendo tas endast en kreditupplysning oavsett antal banker som behandlar din låneansökan. Kreditupplysningen ligger till grund för bankernas kreditbedömning och de villkor de kan erbjuda.

Lendo förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr, även kallade blancolån, utan säkerhet som är avsedda för konsumtion. Olika banker har olika benämningar i marknadsföringssyfte på privatlån som t.ex. enkla lånet, medlemslånet och fritidslånet men gemensamt för alla är att ingen säkerhet krävs vilket gör dem till ett privatlån.

Kostnadsfritt
När du ansöker via Lendo bedöms du av banken på precis samma sätt som om du hade vänt dig direkt till banken. Det tillkommer inga som helst räntepåslag eller extra kostnader.

Låna pengar med Lendo

 

Låneförmedlare – Tjänster för att jämföra lån

När du ska låna pengar kan du via jämförelsetjänster jämföra privatlån, blancolån, bolån, billån, smslån och snabblån samt lån för kreditkort. Tjänsterna är kostnadsfria och det går snabbt att hitta ett lån som passar just dina förutsättningar.

En stor fördel med att genomföra en låneansökan genom en jämförelsetjänst är att det bara blir en enda kreditprövning hos UC även om du tar emot flera låneerbjudande. Att hålla nere antalet kreditprövningar är viktigt för att få så bra erbjudande som möjligt. Det är en stor hjälp att använda en jämförelsetjänst för att hitta den bästa långivaren när du är i behov av extra pengar.

Tjänster för att jämföra lån är speciellt bra när du behöver låna pengar snabbt. Då behöver du inte lägga så mycket tid på att leta upp och jämföra olika banker utan du får färdiga förslag utifrån den information du fyller i. Då går det snabbt att jämföra och du kan snabbt få dina pengar.

Låneförmedlare som vi rekommenderar och vi visar antal långivare som ingår vid en låneansökan.

Lendo

Zmarta