Låna pengar – jämföra lån innan du lånar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bynk, SevenDay, Zmarta, Lendo, Compricer, Advisa, MyLoan, Letalån och Consector

Låna pengar jämför lån innan du lånar
Jämför långivare och lån innan du lånar när du ska låna pengar.

Det finns många anledningar till varför du skulle vilja ha eller är i behov av extra pengar. I vissa lägen när inte ekonomin går ihop så kan ett alternativ vara att låna pengar och då är det viktigt att jämföra lån. För att inte hamna i en ond cirkel i att låna mer och mer så har jag några värdefulla tips.

Jämföra lån, ränta och fakturaavgifter när du ska låna pengar

Räntan mellan olika lån skiljer sig väldigt mycket. Det viktiga är att hålla koll på den effektiva räntan då det kan variera på väldigt många procent beroende på din kreditvärdighet och vilken typ av lån du söker. Den effektiva räntan på ett bostadslån kan vara någon procent medan ett snabblån eller ett så kallat smslån utan säkerhet kan vara så hög som över 100% effektiv ränta om man inte ser upp. Generellt sett så är det alltid billigare att låna till en bostad eller en bil med ett särskilt bostadslån eller billån.

Ett råd är att ha is i magen och inte hoppa på första bästa lån när du ska låna pengar. Ta i stället tid på dig med att jämföra lån utifrån ränta och andra villkor som fakturaavgifter eller andra avgifter som kan bli en ganska stor summa om återbetalningstiden är lång. Det kan vara bra att räkna på hur dyrt lånet egentligen blir i slutändan när skulden är slutbetalad med räntan och alla avgifter per månad.

Olika långivare som vi rekommenderar

Låna pengar hos Bynk

Bynk är framtidens bank för dig som lever ditt liv i mobilen. Du kan genom ett klick pausa din betalning 4 månader om året, ändra din månadskostnad eller utöka ditt lån. Banken ger dig verktygen som hjälper dig ta kontroll över din ekonomi, när, hur och var du vill. Bynk – som en bank borde fungera när du ska låna pengar!

Lånevillkor
Lån mellan 10,000 – 300,000kr
Ränta fr 3,95% till 19,95%
Månadsskydd+ ingår
Ger dig ersättning vid arbetslöshet, sjukskrivning eller dödsfall.
Tjäna bynkpoäng
Få Bynkpoäng och använd dem för att betala av på ditt lån.
Se ditt bynkbetyg
Lär dig förstå vad som påverkar din låneränta.

Kostnader
Startkostnad 398 kr
Månadskostnad 0 kr/mån
Förseningsavgift 195 kr
Påminnelseavgift 60 kr
Inkassoavgift 180 kr

Vem får låna? Fast jobb, pensionär, eget företag
Vem får inte låna? Inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden
När betalas pengarna ut? I de flesta fall inom 1 bankdag

Vad skiljer Bynk från andra?
Du kan själv ändra din månadskostnad
Du kan pausa din betalning
Du kan utöka ditt lån

Låna hos Bynk

 

Låna pengar hos SevenDay

Hos SevenDay kan du låna pengar på mellan 10 000 – 300 000 kr. Deras bästa ränta är 3,95%.

SevenDay är specialister på privatlån utan säkerhet. Det betyder att du inte behöver belåna din bostad för att låna. Behov av pengar kan dyka upp när som helst, sju dagar i veckan. Du kanske ska byta bil, renovera hemma, ut och resa eller samla dina lån och krediter på ett ställe. Oavsett vad du behöver pengar till, ser SevenDay till att lånet inte kostar dig mer än nödvändigt.

Villkor
Att du är mellan 20 och 69 år och att lånet är slutbetalt vid 70 års ålder
varit mantalsskriven i Sverige i 3 år ej har skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten
inga betalningsanmärkningar.

Låna hos SevenDay

 

Låna pengar med Zmarta

Zmarta är en ny finansiell tjänst där du kan jämföra och hitta de bästa lånealternativen när du ska låna pengar. Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa alternativet, så att du kan välja det som passar dina behov bäst. Oavsett om du vill ta ett nytt lån, samla dina lån eller köpa en ny bil så ger Zmarta dig alltid mest lån för pengarna.

– Låna upp till 500 000 kr
– 30 långivare men bara 1 kreditupplysning (UC)
– Tjänsten är säker, enkel och kostnadsfri
– Välj erbjudande direkt via Mitt konto

Grundkrav
– Minst 18 år
– Årsinkomst över 100 000 kr
– Inga obetalda skulder hos kronofogden

Låna pengar med Zmarta

Lendo

Låna pengar med Lendo

Lendo är Sveriges ledande låneförmedlare och ingår i Schibstedkoncernen, en av nordens största mediekoncerner med över 7 700 medarbetare. Lendo har funnits på den svenska marknaden sedan 2007 och har huvudkontor i Stockholm.

Att låna pengar
Bankerna ger olika villkor till olika kunder. Vilken bank som passar just dig och din lånesituation bäst kan vara svårt att veta och närapå omöjligt att ta reda på. På Lendo får du en sammanställning av samtliga erbjudanden som bankerna kan erbjuda dig och det är du själv som väljer hos vem du vill låna.

Lånar du via Lendo tas endast en kreditupplysning oavsett antal banker som behandlar din låneansökan. Kreditupplysningen ligger till grund för bankernas kreditbedömning och de villkor de kan erbjuda.

Lendo förmedlar privatlån mellan 10 000 – 600 000 kr, även kallade blancolån, utan säkerhet som är avsedda för konsumtion. Olika banker har olika benämningar i marknadsföringssyfte på privatlån som t.ex. enkla lånet, medlemslånet och fritidslånet men gemensamt för alla är att ingen säkerhet krävs vilket gör dem till ett privatlån.

Kostnadsfritt
När du ansöker via Lendo bedöms du av banken på precis samma sätt som om du hade vänt dig direkt till banken. Det tillkommer inga som helst räntepåslag eller extra kostnader.

Låna pengar med Lendo

 

Låneförmedlare – Tjänster för att jämföra lån

När du ska låna pengar kan du via jämförelsetjänster jämföra privatlån, blancolån, bolån, billån, smslån och snabblån samt lån för kreditkort. Tjänsterna är kostnadsfria och det går snabbt att hitta ett lån som passar just dina förutsättningar.

En stor fördel med att genomföra en låneansökan genom en jämförelsetjänst är att det bara blir en enda kreditprövning hos UC även om du tar emot flera låneerbjudande. Att hålla nere antalet kreditprövningar är viktigt för att få så bra erbjudande som möjligt. Det är en stor hjälp att använda en jämförelsetjänst för att hitta den bästa långivaren när du är i behov av extra pengar.

Tjänster för att jämföra lån är speciellt bra när du behöver låna pengar snabbt. Då behöver du inte lägga så mycket tid på att leta upp och jämföra olika banker utan du får färdiga förslag utifrån den information du fyller i. Då går det snabbt att jämföra och du kan snabbt få dina pengar.

Låneförmedlare som vi rekommenderar och vi visar antal långivare som ingår vid en låneansökan.

Advisa – sök lån bland 38 långivare

Lendo – 35 långivare

Letalån – 35 långivare

Compricer – 35 långivare

Zmarta – 30 långivare

Consector – 30 långivare

MyLoan – 25 långivare

När du ska låna pengar till bolån

På denna sida har vi samlat olika långivare som vi rekommenderar när du behöver jämföra lån till bostad och hitta det bästa bolånet för dig. Att ansöka om ett bolån och köpa bostad är ett stort steg eftersom det ofta handlar om att låna pengar för ett stort belopp. Det finns en hel del att tänka på särskilt om det är ditt första bolån.

Det första steget i processen är att avgöra hur mycket du behöver låna för ditt bolån. Titta runt på olika webbplatser som till exempel Hemnet för att se kostnaderna för olika bostäder som motsvarar det du är på jakt efter. Då får du en bild av hur mycket det kan kosta men det är ändå viktigt att göra en ordentlig budgetkalkyl. I din kalkyl räkna du med din inkomst och alla återkommande utgifter. Räkna också med oväntade kostnader och en viss marginal på alla summor.

Innan du ansöker om ett lånelöfte är det viktigt att du är vet vilka utgifter bolånet kommer att föra med sig. Räkna med amortering, ränta och andra avgifter som en månadskostnad för att du ska kunna se att du har råd med den utgiften i din budgetkalkyl. När du har fått en översikt din nuvarande ekonomi kan du bedöma hur mycket du har råd att betala för bostaden per månad.

Hur stort bolån du behöver påverkar hur mycket ränta och amortering du behöver betala. Valet av långivare kan också påverka eftersom deras ränta kan variera kraftigt. Därför är det viktigt att du jämför långivare innan du ansöker om ett bolån. Eftersom bolånet generellt är ett väldigt stort lån kan du spara mycket pengar på att välja en långivare med bättre ränta.

Ta även reda på hur mycket pengar du har till kontantinsats innan du lånar pengar. Vid ett bostadsköp måste du finansiera minst 15 % av bostaden via en kontantinsats. Du kan finansiera kontantinsatsen med ett kontantinsatslån men då måste du fortfarande se till att dina utgifter inte överstiger dina inkomster.

Ett lånelöfte fungerar som en preliminär låneansökan men bara för att du har fått ett lånelöfte beviljat innebär det inte att du faktiskt har ett bolån. När du hittat en bostad att köpa omvandlas ditt lånelöfte till en låneansökan och du kan då få ett bolån. När du har vunnit en budgivning kontaktar du din långivare för att göra om ditt lånelöfte till en låneansökan. Tänk dock på att din ansökan kan nekas om din ekonomi har förändrats drastiskt eller om långivaren anser att bostaden inte är värd det du tänkt betala för den.

Tips för dig som behöver låna 10000 utan uc.