Billigaste lånen med låg ränta från 2,95%

Jämför lån för att få den lägsta räntan när du vill låna pengar billigt. Här får privatpersoner hjälp att söka fram det billigaste lånet och alla långivare vi samarbetar med står under tillsyn hos Finansinspektionen. Vi jämför olika banker, långivare och låneförmedlare så du ska kunna hitta billiga lån med låg ränta. Vi hjälper dig att sänka din ränta!

Jämföra lån, räntor och långivare

Vi hjälper dig som vill låna pengar med jämförelse av lån, räntor och långivare. Vår tjänst med att jämföra lån är gratis. Du kan inte låna direkt av oss utan ansöker om lån hos den långivare som bäst motsvarar ditt kreditbehov. Din ansökan är oftast inte bindande och vid en godkänd låneansökan har du möjlighet att få pengarna direkt.

Jämför och hitta ett billigt lån med bra villkor och lägst ränta.

Zmarta
Zmarta
Låna 5 000 kr – 600 000 kr
Effektiv ränta från 2,99%
Återbetalningstid 1-20 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr
+ 35 banker
+ Låna från 5 000 kr

Mer information

Lendo
Lendo
Låna 10 000 kr – 600 000 kr
Effektiv ränta från 2,95%
Återbetalningstid 1-15 år
Lägsta årsinkomst 110 000 kr
Advisa
Advisa
Låna 5 000 kr – 600 000 kr
Effektiv ränta från 2,95%
Återbetalningstid 1-20 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr
+ 35 banker
+ Låna från 5 000 kr

Mer information

Lån & Spar Bank
Lån & Spar Bank
Låna 50 000 kr – 500 000 kr
Effektiv ränta från 3,56%
Återbetalningstid 2-15 år
Lägsta årsinkomst 250 000 kr
+ Omfattas av Räntegaranti
+ Låneskydd 3 månader kostnadsfritt

Mer information

SevenDay
SevenDay
Låna 10 000 kr – 300 000 kr
Effektiv ränta från 3,95%
Återbetalningstid 1-12 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr

Billiga lån med låg ränta – Så får du det billigaste lånet 2021

När du letar efter ett billigt lån är det inte bara låg ränta du ska titta efter när du jämför. För att få det billigaste lånet 2021 ska du också tänka på att även undersöka:

 • Hur lång är återbetalningstiden?
 • Hur hög blir den effektiva räntan?
 • Hur mycket blir månadskostnaden?
 • Hur mycket blir den totala kostnaden för lånet?
 • Kan jag förtidsinlösa lånet?

Var kan man låna pengar billigast?

Ja, var är billigast att låna pengar? Det är svårt att svara på vilket lån som är absolut billigast för just dig eftersom räntan sätts individuellt. i vår jämförelsetabell får du en god uppfattning om hur de olika bankerna och långivarna ligger i ränteläge som utgångspunkt. Vi är en oberoende jämförelsesida som hjälper dig att hitta de billigaste lånen upp till 600 000 kr med låg ränta när du behöver låna pengar tryggt och säkert.

Vad är ett billigt lån?

Om du letar efter billiga lån kan det vara värt att undersöka vilka alternativ som finns innan du lånar pengar. Att ta ett lån är aldrig ett billigt sätt att få mer pengar men kan vara nödvändigt ibland. Överväg alltid om du kan ordna pengar på annat sätt.

När du vill låna pengar billigt finns det flera saker du behöver vara medveten om. Alla banker är intresserade av att tjäna pengar när de lånar ut pengar till dig. Fundera därför över vad lånet faktiskt kommer att kosta dig i slutändan.

Det är otroligt populärt att låna på nätet samtidigt som det har blivit allt svårare att låna hos de traditionella bankerna. Det är dessutom mycket smidigare att låna online än att behöva bege sig till sin bank. Dessa onlinelån kan användas som du vill och många använder också möjligheten att samla flera smålån till ett större och billigare lån. Det går snabbt och enkelt att söka ett billigt lån online och tyvärr är det många som därför struntar i att läsa villkoren innan lånet betalas ut.

Använd vår jämförelsetjänst för att få en översikt över vilka långivare som kan erbjuda dig billiga lån och vilka som är för dyra för din ekonomi. Hitta billigaste stället att låna pengar här.

Lån med billigast ränta

Att leta efter det bästa lånet innebär att du oftast söker efter bästa lånet med låg ränta. Räntan är en av de viktigaste delarna för ditt lån eftersom du kommer att betala den i flera år varje månad tills skulden är återbetalad. Du kan nöja dig med den räntan du kan få av din vanliga bank men det går också att påverka räntan på egen hand genom att jämföra och förhandla. Vi har samlat de banker som låter dig låna till billigast ränta så att du enkelt kan hitta lån till det lägsta priset. Jämför lån med låg ränta här hos oss.

Billigaste lånet

Att leta efter ett billigt lån kan i vissa fall vara svårt. Därför finns vi tillhands som en oberoende jämförelsesida för att hjälpa dig hitta det billigaste lånet online när du behöver pengar. Vi presenterar trygga långivare som erbjuder billiga lån till fördelaktiga villkor. I vår jämförelsetabell högst upp på sidan kan du enkelt se vilka som har billigast lån genom att jämföra olika långivare och deras räntor.

Vilket är det bästa stället att låna pengar på?

Bäst ställe och vilket som är det bästa lånet beror helt på vad du som låntagare efterfrågar. Vill du ha den billigaste räntan på lån med få kreditupplysningar eller en generös avbetalningsplan? Detta är alla viktiga saker du bör tänka på när du jämför och ansöker om ett lån.

Med vår gratistjänst hjälper vi dig att jämföra olika banker och långivare när du behöver låna pengar med billig ränta som passar din ekonomi och som kan pressa dina lånekostnader. Hitta bästa lån för olika låneformer som större privatlån eller mindre blancolån med vår låneguide. Med guiden kan du enkelt hitta rätt bank för ditt lån.

Den bank som är bäst för dig behöver inte vara det för någon annan. Genom att ta dig tid att jämföra alternativ kan du spara mycket pengar och hitta de bästa lånen för dig. Hos oss kan du snabbt och enkelt jämföra och hitta billiga lån för att välja det som passar dig bäst för att kunna sänka din ränta.

Behöver du skaffa pengar snabbt?

Ibland hamnar man i en knipa och behöver akut skaffa pengar snabbt. Att låna pengar är inte den bästa lösningen men kan i vissa fall vara den enda utvägen. Har lönen tagit slut och det räcker inte till alla räkningar, om bilen har gått sönder eller du har fått akuta tandproblem? Att låna är egentligen ingen hjälp eftersom det kan försvåra din ekonomi längre fram men ibland har nöden ingen lag.

Så tänk igenom om du verkligen behöver pengarna. Även om det finns värsta rabatten på den där prylen du vill ha på Black Friday eller Black Week. Oavsett om du är i behov av julpengar eller vill köpa de perfekta julklapparna till nära och kära fast du knappt har några pengar så fundera över om det finns andra alternativ. Om du ska köpa något kanske det egentligen inte är så bråttom utan att du hellre kan spara ihop pengarna och vänta lite med köpet. Det är det enklaste sättet i stunden att låna men inte riktigt lika enkelt sen när du ska börja betala.

Oavsett anledningen är det viktigt att tänka igenom olika alternativ innan du tar ett lån. Innan du bestämmer dig för att ansöka om lån är det viktigt att jämföra banker så att du får de bästa villkoren. Även om det är bråttom är det viktigt att hitta billiga lån med låg ränta.

Samla alla lån på ett ställe med ett samlingslån

Att samla sina lån i ett samlingslån innebär att du tecknar ett nytt billigt lån och använder detta för att lösa alla dina andra lån, krediter och avbetalningar. Fördelarna med att samla alla lån på ett ställe är att du kan få en lägre ränta, färre avgifter som administrationsavgift, aviavgift med mera och därmed en lägre månadskostnad. Framförallt blir det bara ett enda lån att ha kontroll på istället för många.

Hitta det bästa alternativet när du vill låna med låg ränta för att samla lån på ett ställe. Jämför lån för att få en lägre ränta. Alla långivare vi presenterar står under tillsyn hos Finansinspektionen.

Lån utan UC

Lån utan UC passar dig som vill låna utan att Upplysningscentralen gör en kreditupplysning. Att låna pengar utan UC innebär att långivaren istället tar en kreditupplysning på dig via ett annat upplysningsföretag som exempelvis Bisnode eller Creditsafe.

Fördelen för låntagaren är att den registrerade kreditupplysningen inte syns i registret hos UC. Därmed påverkas inte ditt kreditvärde och din möjlighet till framtida lån till följd av många kreditförfrågningar.

Lån med betalningsanmärkning

Det finns möjligheter att låna pengar med betalningsanmärkningar. Många banker godkänner inte lån om du tidigare inte har skött dina betalningar men allt fler långivare ger dig en chans att få beviljat ett lån trots betalningsanmärkningar. Det kan dock vara svårt att få billiga lån om du har anmärkningar.

Räntan på privatlån eller ett blancolån

När du ansöker om ett lån bestäms räntan individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Din kreditvärdighet ger långivaren en signal på hur tillförlitlig du är som låntagare och vilken återbetalningsförmåga du har. En god kreditvärdighet ger en lägre risk för banken vilket kan resultera i att du kan få lån med lägre ränta. Det är alltså din kreditvärdighet som är utgångspunkten för hur hög räntan blir. Om du har god kreditvärdighet kan du få erbjudanden med lägre räntor för ditt privatlån eller blancolån.

Om du väljer en rörlig ränta justeras räntan utifrån hur marknadsräntan ser ut. Det innebär att räntebeloppet kan stiga eller falla genom lånets löptid. Det kan både bli billigare och dyrare att välja rörlig ränta framför en fast ränta.

Det finns även andra viktiga delar i din ekonomiska situation som påverkar vilken ränta du erbjuds för att kunna få billiga lån:

 • Inkomst – Vilken inkomst du har idag och hur den påverkas i framtiden spelar också roll. Det som ingår i beräkningen är inkomst från tjänst, näringsverksamhet och pension. Det som inte räknas med är a-kassa, inkomstförsäkring, barnbidrag, bostadsbidrag och andra typer av bidrag och försäkringar.
 • Fasta utgifter – För att banken ska se att du kan klara av att betala både ränta och amorteringar behöver de se att dina fasta kostnader håller sig på en rimlig nivå utifrån din inkomst.
 • Skulder – Med få skulder har du större möjligheter har du att få låg ränta. Även om du idag kanske har höga skulder är det också viktig att kunna visa att du har skött dina återbetalningar.
 • Livssituation – Beroende på var i livet du befinner dig ser långivaren över hur stabil din livssituation är med eventuella risker för inkomstbortfall eller högre utgifter beroende på om du är gift sedan länge, nygift, nyligen frånskild eller nybliven förälder. Om du har bott länge på samma adress kan det ses som en signal på en stabil livssituation.
 • Lånebelopp – Med ett stort lånebelopp riskerar räntan att bli lite högre eftersom banken tar en högre risk vid utlåning vid ett större lån.
 • Medsökande – Att ha med en medsökande med god kreditvärdighet i din ansökan om blancolån eller privatlån ökar chanserna till att få ett billigt lån med låg ränta.

Låneförmedlare

Jämför billiga privatlån och blancolån upp till 600 000 kr kostnadsfritt. Det finns flera låneförmedlare du kan välja mellan när du vill hitta billigaste lån med bra ränta. Att använda dig av dessa tjänster gör det lätt att jämföra lån då du kan få flera erbjudanden på olika billiga lån från en stor mängd ledande långivare. När du skickar en förfrågan via en låneförmedlingstjänst kan du få svar från upp till 40 olika banker. Oftast behöver du inte vänta mer än 1 minut innan du kan se dina första erbjudanden och svar.

Lendo eller Advisa – Vilken är bäst?

Låna pengar från Lendo eller Advisa? Lendo och Advisa är bland de största låneförmedlarna i Sverige och de har flera likheter i hur tjänsten fungerar och vilka banker som jämförs. Det finns så klart även vissa skillnader mellan dessa men vilken är bäst, Lendo eller Advisa?

Kundtjänsts öppettider och vilka kontaktvägar som erbjuds är mycket lika. Advisa hade tidigare fler långivare de samarbetade med än Lendo men idag har de samma antal. Hos båda långivarna kan du låna trots betalningsanmärkning och du kan låna både stora och små belopp från en låg likvärdig ränta. Hos Lendo kan du låna summor från 10 000 kronor och hos Advisa är minsta belopp 5 000 kronor. Högsta för båda alternativen är 600 000 kronor.

Behöver du låna mindre än 10 000 är det Advisa som är vinnaren. I övrigt är vinnaren den låneförmedlare som har de banker som är mest intressanta för just dig eftersom de är så lika på alla andra plan.

Hitta rätt typ av lån

När du jämför billiga lån och ska hitta låg ränta spelar lånetypen roll för att få bästa lånet. Ett av de viktigaste besluten när du ska ansöka om lån är att välja vilket typ av lån som passar för dig och din situation.

Billiga privatlån

Letar du efter det billigaste privatlånet utan säkerhet? Många som vill låna efterfrågar främst två saker när de ska ta ett privatlån. Att det ska gå snabbt att kunna ansöka och att lånet ska vara så billigt som möjligt.

Jämför privatlån från banker och låneförmedlare för att hitta den lägsta räntan och de bästa villkoren. Du kan använda ett privatlån vid husköp eller bilköp för att finansiera din kontantinsats eller att samla dina lån för att sänka dina ränte- och månadskostnader.

Billiga blancolån

Ett blancolån är när du vill ta ett lån utan säkerhet om du ska skaffa en bil, motorcykel eller båt, behöver utföra en renovering eller är i behov av pengar till en kontantinsats när du ska köpa hus eller lägenhet. Här hos oss hittar du billigast blancolån bland de lån vi presenterar på denna sidan.

Billiga bolån

Ska du ansöka om bolån och lånelöfte behöver du veta på ett ungefär vad slutpriset kommer att bli eller rättare sagt vad du är beredd att betala. Du behöver även bestämma dig för hur stor kontantinsatsen ska vara men det måste vara på minst 15% av bostadens pris.