Låna pengar billigt – Jämför lån och hitta bästa lånet

Jämför lån för att få en lägre ränta. Här får privatpersoner hjälp att hitta lån och alla långivare vi samarbetar med står under tillsyn hos Finansinspektionen. Vi jämför olika banker, långivare och låneförmedlare så du ska kunna hitta det bäst billiga lån med låg ränta som passar dig. Vi hjälper dig att sänka din ränta!

Jämför lån, räntor och långivare

Vi hjälper dig som vill låna pengar med jämförelse av lån, räntor och långivare. Vår tjänst med att jämföra lån för att kunna låna pengar med låg ränta är gratis. Du kan inte låna direkt av oss utan ansöker om lån hos den långivare som bäst passar ditt kreditbehov. Din ansökan är oftast inte bindande och vid en godkänd låneansökan har du möjlighet att få pengarna direkt.

Jämför och hitta lånet med bäst villkor och lägsta räntan.

Bynk
Bynk
Låna 10 000 kr – 300 000 kr
Effektiv ränta från 1,97% 3,95%
Återbetalningstid 3-12 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr
+ Lånebesked direkt
+ Betala av snabbare med bynkpoäng

Just nu 30% rabatt på
lån upp till 300 000 kr

Mer information

Zmarta
Zmarta
Låna 5 000 kr – 600 000 kr
Den effektiva räntan är från 2,95%
Återbetalningstid 1-20 år
Lägsta årsinkomst 100 000 kr
+ 31 banker
+ Låna från 5 000 kr

Mer information

Lendo
Lendo
Låna 10 000 kr – 600 000 kr
Effektiv ränta från 2,95%
Återbetalningstid 1-15 år
Lägsta årsinkomst 110 000 kr
Advisa
Advisa
Låna 5 000 kr – 600 000 kr
Den effektiva räntan är från 2,95%
Återbetalningstid 1-20 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr
+ 35 banker
+ Låna från 5 000 kr

Mer information

Lån & Spar Bank
Lån & Spar Bank
Låna 50 000 kr – 500 000 kr
Effektiv ränta från 3,56%
Återbetalningstid 2-15 år
Lägsta årsinkomst 250 000 kr
+ Omfattas av Räntegaranti
+ Låneskydd 3 månader kostnadsfritt

Mer information

SevenDay
SevenDay
Låna 10 000 kr – 300 000 kr
Den effektiva räntan är från 3,95%
Återbetalningstid 1-12 år
Lägsta årsinkomst 120 000 kr

Behöver du skaffa pengar snabbt?

Ibland hamnar man i en knipa och behöver akut skaffa pengar snabbt. Att ta lån är inte den bästa lösningen men ibland den enda utvägen. Har lönen tagit slut och det räcker inte till alla räkningar, kanske bilen har gått sönder eller du har fått akuta tandproblem? Att låna är egentligen ingen hjälp eftersom det kan försvåra din ekonomi längre fram men ibland har nöden ingen lag.

Så tänk igenom om du verkligen behöver pengarna. Även om det finns värsta rabatten på den där prylen du vill ha på Black Friday eller Black Week. Oavsett om du behöver julpengar eller vill köpa de perfekta julklapparna till nära och kära fast du knappt har några pengar så fundera över om det finns andra alternativ. Om du ska köpa något kanske det egentligen inte är så bråttom utan att du istället kan spara ihop pengarna och vänta lite med köpet. Det är det enklaste sättet i stunden att låna men inte riktigt lika enkelt sen när du ska börja betala.

Oavsett anledningen är det viktigt att tänka igenom olika alternativ innan du tar ett lån och bestämmer du dig för att ansöka om lån är det viktigt att jämföra banker så att du får de bästa villkoren.

Här ger vi dig tips på andra sätt för att få mer pengar

Läs mer om våra tips och råd för att få din ekonomi bättre.

Hitta ett billigare mobilabonnemang
Spara och minska på utgifter med hjälp av appar
Tjäna pengar som affiliate på din blogg, hemsida eller sociala medier
Jobba hemifrån på heltid eller deltid
Investera i aktier och fonder
Billiga julklappar under 150 kronor
Billiga julklappar till barn

Samla lån med ett samlingslån

Att samla sina lån i ett samlingslån innebär att du tecknar ett nytt lån och använder detta för att lösa alla dina andra lån, krediter och avbetalningar. Fördelarna med att samla lånen är att du kan få en lägre ränta, färre avgifter som administrationsavgift, aviavgift med mera och därmed en lägre månadskostnad. Dessutom blir det bara ett enda lån att ha kontroll på istället för många.

Hitta det bästa alternativet när du vill låna med låg ränta för att samla lån på ett ställe. Jämför lån för att få en lägre ränta. Alla långivare vi samarbetar med står under tillsyn hos Finansinspektionen.

Låna utan UC

Lån utan UC passar dig som vill låna utan att Upplysningscentralen gör en kreditupplysning. Att låna pengar utan UC innebär att långivaren istället tar en kreditupplysning på dig hos ett annat upplysningsföretag som exempelvis Bisnode eller Creditsafe.

Fördelen för låntagaren är att den registrerade kreditupplysningen inte syns i registret hos UC. Därmed påverkas inte ditt kreditvärde och din möjlighet till framtida lån till följd av många kreditförfrågningar.

Lån med betalningsanmärkning

Det finns möjligheter att låna pengar med betalningsanmärkningar. Många banker godkänner inte lån om du tidigare inte har skött dina betalningar men allt fler långivare ger dig en chans att kunna få beviljat ett lån trots betalningsanmärkningar.

Bästa lånet

Med vår gratistjänst hjälper vi dig att jämföra olika långivare när du behöver låna pengar med bra ränta som passar din ekonomi och som kan pressa dina lånekostnader. Hitta bästa lån för olika låneformer som större privatlån eller mindre blancolån med vår låneguide. Med guiden kan du enkelt hitta bästa bank att låna pengar av. Den bank som är bäst för dig behöver inte vara det för någon annan. Genom att ta dig tid att jämföra olika alternativ kan du spara mycket pengar och hitta de bästa lånen för dig. Hos oss kan du snabbt och enkelt jämföra olika lån för att kunna sänka din ränta.

Billiga lån

Om du letar efter ett billiga lån som ska vara så billigt som möjligt kan det vara värt att undersöka vilka alternativ som finns innan du börjar låna pengar. Att låna pengar är aldrig ett billigt sätt att få mer pengar men kan vara nödvändigt ibland. Överväg alltid om du kan ordna pengar på annat sätt.

När du vill låna pengar så billigt som möjligt finns det flera saker du behöver vara medveten om. Alla banker är intresserade av att tjäna pengar när de lånar ut pengar till dig. Fundera därför över vad lånet faktiskt kommer att kosta dig i slutändan.

Använd vår jämförelsetjänst för att få en översikt över vilka långivare som kan erbjuda dig ett billigt lån och vilka som är för dyra för din ekonomi.

Det är otroligt populärt att låna på nätet samtidigt som det har blivit allt svårare att låna hos de traditionella bankerna. Det är dessutom mycket smidigare att låna pengar online än att behöva bege sig till sin bank. Dessa onlinelån kan användas som du vill och många använder också möjligheten att samla flera smålån till ett större och billigare lån.

Lån med låg ränta

Att leta efter det bästa lånet innebär att du oftast söker efter lån med den lägsta räntan. Räntan är en av de viktigaste delarna för ditt lån eftersom du kommer att betala den i flera år varje månad tills skulden är återbetalad. Du kan nöja dig med den räntan du får i erbjudande av din vanliga bank men det går också att påverka räntan på egen hand genom att jämföra och förhandla. Vi har samlat de banker som låter dig låna pengar till låg ränta så att du enkelt kan hitta lån till det lägsta priset. Jämför lån med billig ränta här hos oss.

Billigaste lånet

Att hitta lån som är billiga kan i vissa fall vara svårt. Därför finns vi tillhands som en oberoende jämförelsesida för att hjälpa dig hitta det billigaste lånet online när du behöver låna pengar. Vi presenterar trygga långivare som erbjuder billiga lån till fördelaktiga villkor. I vår jämförelsetabell högst upp på sidan kan du enkelt se vilka som är billigast.

Räntan på privatlån eller ett blancolån

Din kreditvärdighet ger långivaren en signal på hur tillförlitlig du är som låntagare och vilken återbetalningsförmåga du har. En god kreditvärdighet innebär med andra ord en lägre risk för banken vilket kan resultera i att du kan få en låg ränta. Det är alltså din kreditvärdighet som är utgångspunkten för hur hög räntan blir. Om du har god kreditvärdighet kan du få erbjudanden med lägre räntor för ditt privatlån eller blancolån.

Det finns även andra viktiga delar i din ekonomiska situation som påverkar vilken ränta du erbjuds:

  • Inkomst – Vilken inkomst du har idag och hur den påverkas i framtiden spelar också en stor roll. Det som ingår i beräkningen är inkomst från tjänst, näringsverksamhet och pension. Det som inte räknas med är a-kassa, inkomstförsäkring, barnbidrag, bostadsbidrag och andra typer av bidrag och försäkringar.
  • Fasta utgifter – För att banken ska se att du kan klara av att betala både ränta och amorteringar behöver de se att dina fasta utgifter håller sig på en rimlig nivå utifrån din inkomst.
  • Skulder – Med få skulder har du större möjligheter har du att få låg ränta. Även om du idag kanske har höga skulder är det också viktig att kunna visa att du har skött dina återbetalningar.
  • Livssituation – Beroende på var i livet du befinner dig ser långivaren över hur stabil din livssituation är med eventuella risker för inkomstbortfall eller högre utgifter beroende på om du är gift sedan länge, nygift, nyligen frånskild eller nybliven förälder. Om du har bott länge på samma adress kan det ses som en signal på en stabil livssituation.
  • Lånebelopp – Med ett högre lånebelopp riskerar räntan att bli lite högre eftersom banken tar en större risk vid utlåning vid ett större lån.
  • Medsökande – Att ha med en medsökande med god kreditvärdighet i din ansökan om blancolån eller privatlån ökar chanserna för en låg ränta.

Låneförmedlare

Jämför billiga privatlån och blancolån upp till 600 000 kr kostnadsfritt. Det finns flera låneförmedlare du kan välja mellan när du vill låna pengar billigt. Att använda dig av en låneförmedlare gör det lätt att jämföra erbjudanden från en stor mängd ledande långivare. När du skickar en förfrågan via en låneförmedlingstjänst kan du få svar från upp till 40 olika banker. Oftast behöver du inte vänta mer än 1 minut innan du kan se dina första erbjudanden och svar.

Lendo eller Advisa – Vilken tjänst är bäst?

Lendo och Advisa är bland de största låneförmedlarna i Sverige och de har flera likheter i hur tjänsten fungerar och vilka banker som jämförs. Det finns så klart även vissa skillnader mellan dessa men vilken är bäst?

Kundtjänsts öppettider och vilka kontaktvägar som erbjuds är mycket lika. Advisa hade tidigare fler banker de samarbetade med än Lendo men idag har de samma antal. Hos båda långivarna kan du låna trots betalningsanmärkning och du kan låna både stora och mindre belopp från en låg likvärdig ränta. Hos Lendo kan du låna summor från 10 000 kronor och hos Advisa är lägsta belopp 5 000 kronor. Högsta för båda alternativen är 600 000 kronor.

Behöver du låna mindre än 10 000 är det Advisa som är vinnaren. I övrigt är vinnaren den låneförmedlare som har de banker som är mest intressanta för just dig eftersom de är så lika på alla andra plan.

Här kan du läsa mer om låneförmedlarna och vilka banker de samarbetar med:
Om Lendo
Om Advisa

Hitta rätt typ av lån

Ett av de viktigaste besluten när du ska ansöka om lån är att välja vilket typ av lån som passar för dig och din situation.

Privatlån

Jämför privatlån från banker och låneförmedlare för att hitta den lägsta räntan och de bästa villkoren. Du kan använda ett privatlån vid husköp eller bilköp för att finansiera din kontantinsats eller att samla dina lån och skulder för att sänka dina ränte- och månadskostnader.

Blancolån

Med ett blancolån kan du låna till precis vad du vill. Blancolån är därför ett bra alternativ om du är i behov av pengar till en kontantinsats när du ska köpa hus eller lägenhet, om du behöver utföra en renovering eller till något annat.

Bolån

Ska du ansöka om bolån och lönelöfte behöver du veta på ett ungefär vad slutpriset kommer att bli eller rättare sagt vad du är beredd att betala. Du behöver även bestämma dig för hur stor kontantinsatsen ska vara men det måste vara på minst 15% av bostadens pris.

Vanliga frågor

Hur mycket pengar får jag låna?

Här hos oss har vi samlat olika långivare med de bästa villkoren för att du enklast ska kunna hitta lånet som passar just dig. Här kan du jämföra låneförmedlare och banker som erbjuder lån från 5 000 kr upp till 600 000 kr utan säkerhet. Det gör det möjligt att hitta ett lån för alla oavsett behov.

Hur stor kredit som beviljas beror på många olika faktorer. Har du betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden kommer vissa banker att neka dig ett lån medan det hos andra går bra att ta ett lån. Alltfler långivare har insett att en betalningsanmärkning eller tidigare skulder inte berättar om din framtida ekonomiska situation och återbetalningsförmåga när du ska betala tillbaka lånet.

Vem får låna pengar?

Vanliga kriterier för att få låna är att du måste ha fyllt 18 år, vara folkbokförd i Sverige och ha en ordnad ekonomi. Kraven du måste uppfylla skiljer sig åt mellan olika långivare och olika lånetyper. En del långivare är mer generösa i sin bedömning vilket gör det lättare att beviljas ett lån. För de olika lånetyperna och storleken på lånet ställs det olika höga krav på dig som ansöker om ett lån. Ett bolån kräver exempelvis högre krav än om du ansöker om ett mindre snabblån.

I samband med din låneansökan gör långivaren en kreditprövning för att säkerställa att du har bra eller ok ekonomiska förutsättningarna för att klara av att betala tillbaka lånet. I regel kan de allra flesta låna men hur mycket påverkas i hög grad av din ekonomi samt vilken ränta du erbjuds.

Hur kan jag betala av min skuld snabbare?

Genom att göra extra amorteringar på ditt lån kan du snabbare betala av din skuld.

När får jag pengarna?

Efter att ansökan är beviljad och du valt att gå vidare med ett lån skickas lånehandlingarna till dig, ofta online för signering via bankid. Efter att du skrivit på eller signerat betalar banken ut lånet till dig inom någon dag och ibland även redan samma dag.