Jobba hemifrån heltid eller deltid 2020 – Arbeta hemifrån med seriöst jobb

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adtraction, Adrecord och Mediaboost

Jobba hemifrån seriöst på heltid eller deltid

Vad kan man jobba hemifrån seriöst med? Det finns flera yrken eller arbetsuppgifter du kan sköta från ditt hem. Här går vi igenom några av de jobb som fungerar väldigt bra att sköta från hemmet både på heltid och deltid.

Tjäna pengar hemifrån 2020

Vill du ta chansen att jobba hemma i dessa tider och även långsiktigt? Ja visst vore det härligt att kunna jobba hemifrån seriöst med bra lön! Det behöver inte vara en dröm utan det kan faktiskt bli verklighet! Hitta jobb du kan sköta från hemmet på heltid 2020 med våra tips på jobb som du kan sköta på distans.

Det är tufft nu ekonomiskt för väldigt många. Har du redan ett jobb idag men vill få lite mer i inkomst genom att tjäna pengar hemifrån? Eller vill du hitta ett ledigt jobb så att du kan arbeta hemifrån på heltid och få en stabil inkomst? Kolla då igenom vår lista på de bästa sätten att tjäna pengar 2020.

Allt populärare att jobba hemifrån

Att hitta ett jobb där du kan arbeta hemifrån och platsoberoende med bra och fast lön är mångas dröm för ett friare liv och för att tjäna pengar som en sidoinkomst. Det blir allt populärare att jobba hemma och nu ser allt fler möjligheterna till det i samband med corona.

Allt fler företag har nu varit tvungna att så långt det är möjligt att kunna erbjuda flexibla arbetstider och arbetsplatser. Vi tror att det även efter coronakrisen kommer att finnas stora möjligheter för att fortsätta med detta.

Hur fungerar det att jobba hemma?

Det finns en hel del konsulter, frilansare och entreprenörer världen över som redan idag jobbar hemma. Vad finns det då för fördelar med det? Om en anställd jobbar från sitt hem sparar företaget in på bland annat på kontor och därmed på hyra, el och värme. Den anställde eller om personen driver eget företag tjänar in pengar på resor till och från jobbet och sparar dessutom in på restiden. Tid som kan användas till flexiblare jobbtider eller att hinna göra saker privat som inte annars hinns med.

Det allra bästa med att arbeta hemma är att du kan styra din egen tid i alla fall om du driver eget företag. Du kan då arbeta den tid du jobbar bäst om du nu är en morgonmänniska, kvällsmänniska eller vill dela upp arbetspasset med att jobba några timmar på morgonen och några timmar på kvällen. Just flexibiliteten att kunna anpassa jobbet från dag till dag vad som passar bäst med din vardag.

Det finns en hel del svårigheter med att arbeta hemma eftersom det kan vara svårt att hitta en tydlig gräns mellan jobbet och fritid. Det kan också vara svårt att hålla fokus och få något gjort jobbmässigt. Allra svårast kan det bli med ensamheten eftersom du inte får samma sociala kontakt som på en arbetsplats.

Hitta lediga jobb med våra tips

Letar du efter ett nytt jobb som du kan sköta hemifrån och som kan ge dig en bra, fast lön? Titta igenom listan med våra tips inom områden där du kan hitta lediga jobb.

Du kan själv bestämma om du vill göra det på heltid eller bara ha det som en sidoinkomst. Om du har mer utbildning eller erfarenhet kan du få större valmöjligheter och mycket lättare ta ut en högre lön.

Ta steget och gå från dröm till verklighet med att arbeta hemifrån med ett seriöst jobb.

1. Jobba hemifrån via datorn som konsult eller frilansare

Det allra vanligaste sättet att jobba hemifrån är via datorn. Det är en dröm för många att med datorn som verktyg kunna arbeta mer flexibelt. Du kan då styra dina arbetstider men också styra sin arbetsplats för varifrån du vill arbeta. Det är så enkelt att ta datorn under armen och förflytta sig till nya miljöer beroende på om du behöver något tyst eller lugnt eller något som inspirerar din kreativitet.

Många startar eget och till exempel börjar arbeta som konsult eller frilansare. Då är det du själv som kan styra din lön om du lyckas bra med att marknadsföra dina tjänster. Det finns mängder med områden du kan starta eget inom för att kunna arbeta hemma på distans nu när allt fler arbetsuppgifter blir digitaliserade och kan skötas som distansarbete.

Allt fler arbetsgivare får upp ögonen för distansarbete men det tar tid att få stor genomslagskraft. Kanske att det kan gå snabbare nu i dessa oroliga tider med corona när vi nu uppmanas jobba hemma i den mån det går. Även om allt går tillbaka till det vanliga igen sen när allt har lugnat ner sig så har du mycket större möjligheter att satsa på något eget för att kunna få jobba hemma.

Helt underbart att kunna sitta och jobba precis var du vill. Som egenföretagare kan du också enklare styra dina arbetstider och ofta vilka uppdrag du tackar ja till.

Som egenföretagare kan du också lättare sätta din lön. Har du en bra utbildning som grund eller har mycket erfarenhet får du större utrymme för en högre lön.

2. Bra jobb hemifrån med telefonintervjuer och marknadsundersökningar

Det brukar finnas en hel del jobb som telefonintervjuare – ett bra jobb hemifrån där du kan jobba med marknadsundersökningar. Intervjuerna och undersökningarna kan handla om diverse ämnen. På en del företag kan du själv styra ditt eget arbetsschema genom att själv boka in dina arbetspass. Det här är bra jobb hemma och det kan kännas skönt med en fast lön som anställd.

De flesta av dessa jobben sker på kvällstid eftersom kunderna du ska ringa oftast är privatpersoner och du vill nå dem efter arbetstid när de inte är upptagna. Det finns också företag som vill att man jobbar dagtid eftersom alla privatpersoner inte jobba dagtid och en del av uppdragen ska utföras mot företag.

Två välkända företag som arbetar med telefonintervjuer och marknadsundersökningar är Ipsos och Kantar Sifo.

3. Jobba hemifrån via datorn som affiliate

Jobba hemifrån via datorn genom att starta upp en egen blogg eller en webbplats inom ditt expertisområde. Med ett bra och intressant innehåll kan du tjäna pengar som affiliate med affiliatenätverket Adtraction och Adrecord. Affiliate är ett jobb online hemifrån där det största arbetet ligger i början och sedan kan du dra ner på arbetstiden.

Jobba hemifrån med bra lön
Jobba hemifrån med bra lön
Utnyttja dina intressen och skapa en nischad blogg eller webbplats med riktigt intressant innehåll och tjäna pengar via olika affiliatenätverk med affiliatelänkar i form av både text och banners. Visa upp din expertis inom området så kommer du att få mycket trafik till din webbplats vilket då ökar dina chanser till bättre pengar.

Tänk på att din webbplats behöver ha en viss mängd innehåll innan du kan bli godkänd som publicist. Varje annonsör i affiliatenätverket gör en bedömning om din webbplats platsar in för deras annonser.

Lägger du mycket tid och skriver relevanta artiklar inom ett visst ämne så att du får många följare kan du jobba från ditt hem via datorn med bra lön.

Läs mer här om hur du kan tjäna pengar på din webbplats som affiliate.

4. Tjäna pengar på att testa appar och hemsidor

Det finns företag som söker personer som vill testa hemsidor och appar för att säkra upp kvaliteten. Det kan handla om att det ska vara lätt att navigera och hitta samt att upplevelsen av hemsidan eller appen känns modern, fräsch och unik.

Jobbet som testare är perfekt för att tjäna pengar hemifrån vid sidan av jobbet och det kan skötas när som helst på dygnet och det tar inte heller lång tid att genomföra ett uppdrag.

Exempel på företag: TestonUser

5. Erbjud läxhjälp och tjäna pengar

Passa på att tjäna pengar på något du kan eller har lätt för genom att arbeta med läxhjälp. Det finns många elever och studenter som kämpar för att få bättre betyg.

6. Starta en vlogg och recensera produkter eller lär ut saker med videos med en egen kanal på Youtube

Skapa en egen kanal på Youtube och en vlogg där du videobloggar, gör instruktionsvideor, recenserar produkter eller lär ut något med hjälp av videos. En Youtuber kan få omkring 7 till 20 kronor för 1 000 klick. Blir du riktigt populär kan du tjäna ihop en hel del.

Hur bra inkomst du får beror även på vilket sätt annonsören betalar för reklamplatsen. CPC – Cost Per Click, innebär att annonsören betalar per annonsklick. En annan variant CPV – Cost Per View, baserar sig istället på antal visningar. Personen som tittar på videon ska titta en viss tid innan visningen räknas hos annonsören.

Behöver du inspiration till vad du kan ha på din kanal på Youtube? Här är ett reportage om Viktor Ingemarsson som har en egen Youtube kanal där han visar hur enkelt det är att laga god vegetarisk mat. Surfa även runt på Youtube för att hitta inspiration och sätt igång och vlogga!

7. Att sälja dina egna foton är ett bra jobb hemifrån

Tycker du om att fotografera kan du sälja dina egna foton på nätet och få betalt. Lyckas du fotografera motiv som många vill ladda ner så har du fina möjligheter till ett bra jobb hemifrån. Exempel på webbsidor där du kan sälja dina bilder är Bigstock, iStock, Shutterstock och appen Foap.

8. Skriv e-böcker eller bli författare

Det går att tjäna pengar hemifrån som författare med att skriva böcker och e-böcker. Det är så klart lite tidskrävande innan boken är färdig och du får din första lön. Är du riktigt bra inom ditt ämnesområde så kan du med bra marknadsföring nå ut och får ett bra jobb som du kan sköta hemifrån.

9. Jobba hemifrån via internet genom att delta i betalda undersökningar

Att svara på betalda undersökningar eller att testa och betygsätta produkter är ett enkelt sätt att tjäna pengar genom att jobba hemifrån via internet. Det finns ett bra utbud med svenska sidor där du får betalt för att vara med i paneler, svara på enkäter, opinions- och marknadsundersökningar. Det är gratis att registrera sig och du kan få betalt i kontanter, presentkort eller produkter.

10. Arbeta med kundtjänst och support på distans

Om du är väl insatt i ett företags produkter eller tjänster är det riktigt smidigt att arbeta med kundtjänst och support på distans. Ibland kan det handla om chattjobb eller kundtjänst via mail. En del företag kan erbjuda att samtal kan ringas via datorn eller att samtalen kopplas till din telefon. Lediga arbeten inom kundtjänst och support kan du ofta hitta via Blocket, TNG eller via Monster.

11. Jobba hemifrån som skribent

Tycker du om att skriva och är bra på stavning och grammatik kan du jobba hemifrån som skribent. Antingen kan du skriva för en tidning, skriva en egen bok, skriva för en egen blogg eller någon annans blogg. Du kan också frilansa som copywriter eller SEO content writer åt andra företag.

Fler möjligheter till att arbeta hemifrån på heltid eller deltid

Att arbeta hemifrån på heltid behöver inte vara svårt bara du hittar de jobb som passar just dig. De flesta jobb på distans är tyvärr på deltid men varför inte kombinera flera deltidsjobb så att du får ihop till en heltidstjänst?

Eller vad sägs om att starta ett eget företag? Eller ta din hobby till en ny nivå! Har du redan en anställning kan det vara tryggt att behålla det arbetet och börja tjäna pengar vid sidan av jobbet. Då har du en tryggare ekonomi när du sakta bygger upp en sidoinkomst i hemmet.

Läs fler tips om jobb som går att sköta hemifrån.
Även network marketing fungerar som arbete hemifrån.