Jobba hemifrån seriöst och tjäna pengar online med bra lön

Att jobba hemifrån via datorn deltid eller heltid behöver inte vara så svårt och du kan dessutom få en bra lön. Det finns flera exempel på seriösa jobb för dig som vill arbeta hemifrån 2021 och som ger dig en extra inkomst eller ersätter en heltidslön. Vi visar hur du kan arbeta hemma online via internet eller offline. Vi går igenom några av de arbeten och arbetsuppgifter som fungerar väldigt bra att sköta från hemmet både på heltid och deltid och med flexibla arbetstider. Här tipsar vi om hur du kan jobba hemifrån med ett seriöst jobb. Låt dig inspireras till att komma igång och tjäna pengar hemifrån!

Bäst betalda distansjobb

Först börjar vi med att visa upp vilka de bäst betalda distansjobben är innan vi ger fler exempel på hur du kan tjäna pengar enkelt online från hemmet. Distansjobb innebär sällan en lägre lön utan det finns en mängd distansarbeten som kan betala sig riktigt bra.

  • Webbutvecklare och webbdesigner
  • Mjukvaruutvecklare
  • Grafisk designer
  • Teknikinformatör
  • Tekniksupport
  • Headhunter
  • Affärsanalytiker
  • Marknadsansvarig
  • Psykolog
  • Översättare

Tips på seriösa yrken att jobba med hemifrån

1. Telefonintervjuer och marknadsundersökningar som kvällsjobb hemifrån

Det brukar finnas en hel del arbeten som telefonintervjuare – ett bra extra jobb hemifrån där du kan jobba med marknadsundersökningar. Intervjuerna och undersökningarna kan handla om diverse ämnen. På en del företag kan du själv styra ditt eget arbetsschema genom att själv boka in dina arbetspass. Det här är bra kvällsjobb hemifrån eller dagjobb hemma.

De flesta av dessa jobben sker på kvällstid eftersom kunderna du ska ringa oftast är privatpersoner och du vill nå dem efter arbetstid när de inte är upptagna. Det finns också företag som vill att man jobbar hemifrån dagtid eftersom alla privatpersoner inte jobba dagtid och en del av uppdragen ska utföras mot företag.

Två välkända företag som arbetar med telefonintervjuer och undersökningar är Ipsos och Kantar Sifo.

2. Jobba hemifrån via datorn med affiliate marketing på Instagram eller din blogg

Jobba hemifrån seriöst genom jobb på internet med affiliate marketing. Du skapar gratis ett konto hos våra förslag på affiliatenätverk och får en inkomst antingen genom ditt konto på Instagram, en egen blogg, e-handel eller en webbplats inom ditt expertisområde. Med ett intressant innehåll kan du få en riktigt bra inkomst om du lyckas få många följare på Instagram eller lyckas placera dina webbsidor högt upp i sökresultaten på Google med hjälp av SEO – sökmotoroptimering.

Att tjäna pengar på internet med affiliate marketing är ett av de bästa sätten att fritt jobba hemifrån via datorn online idag. Du väljer själv vilka annonsörer du vill samarbeta med och vilka produkter eller tjänster du vill marknadsföra. När en produkt eller tjänst säljs till någon som klickat på din annonslänk får du provision på försäljningen. Detta är ett perfekt extrajobb hemifrån utan utbildning där det största arbetet ligger i början och sedan kan du dra ner på arbetstiden.

Jobba hemifrån via datorn med bra lön
Jobba hemifrån via datorn med bra lön

Utnyttja dina intressen på Instagram eller skapa en nischad blogg eller webbplats med riktigt intressant innehåll och få provision via olika affiliatenätverk med affiliatelänkar i form av både text och banners. Visa upp din expertis inom området så kommer du att få mycket trafik till din webbplats vilket då ökar dina chanser till bättre pengar.

Tänk på att din webbplats behöver ha en viss mängd innehåll innan du kan bli godkänd som publicist. Varje annonsör i affiliatenätverket gör en bedömning om din webbplats platsar in för deras annonser.

Lägger du mycket tid och skriver relevanta artiklar inom ett visst ämne så att du får många följare genom att bygga upp din närvaro online kan du jobba från ditt hem via datorn med bra lön. Antingen som heltidsjobb eller som extrajobb.

3. Arbeta hemifrån med e-böcker och som författare

Det är smidigt att jobba hemifrån som författare med att skriva böcker och e-böcker. Det är så klart lite tidskrävande innan boken är färdig och du får din första lön. Med en lyckad marknadsföring kan du nå ut och får ett riktigt flexibelt jobb som du kan sköta hemifrån.

Annons

Jämför lån med låg ränta

4. Jobba online med att svara på betalda undersökningar

Att svara på betalda undersökningar eller att testa och betygsätta produkter är ett enkelt sätt att få ihop lite pengar snabbt genom att jobba hemifrån via internet. Det finns ett stort utbud med svenska sidor där du får betalt för att vara med i paneler, svara på enkäter och online-undersökningar. Vad du får betalt i provision varierar mellan varje undersökning men genom att välja rätt företag kan du få ihop pengar enkelt genom att jobba online. Du kan få betalt i kontanter, presentkort eller produkter.

5. Jobb hemifrån med läxhjälp

Passa på att jobba extra hemifrån med på något du kan eller har lätt för genom läxhjälp. Det finns många elever och studenter som kämpar för att få bättre betyg.

Här hittar du lediga jobb hemifrån som privatlärare, studiecoach och mentor med läxhjälp:
Allakando
Studdybuddy
My Academy

Annons

Billigare mobilabonnemang

6. Dra in pengar på Youtube

Skapa en egen kanal på Youtube och en vlogg där du videobloggar, gör instruktionsvideor, recenserar produkter eller lär ut något med hjälp av videos. En Youtuber kan få omkring 7 till 20 kronor för 1 000 klick. Blir du riktigt populär kan du få ihop en hel del.

Du behöver inte bara ha en kanal för din egen skull. Du kan jobba hemifrån och hjälpa olika företag komma igång med video och att sköta det löpande åt dem.

Hur stor inkomst du får beror även på vilket sätt annonsören betalar för reklamplatsen. CPC – Cost Per Click, innebär att annonsören betalar per annonsklick. En annan variant CPV – Cost Per View, baserar sig istället på antal visningar. Personen som tittar på videon ska titta en viss tid innan visningen räknas hos annonsören.

7. Hjälp företag med digital marknadsföring

Många företag behöver hjälp med digital marknadsföring. Det kan handla om att ta fram en marknadsföringsstrategi, skapa och hantera annonser och kampanjer, arbeta med SEO, sköta ett företags sociala medier med mera. Perfekt för dig som vill jobba hemifrån och tjäna pengar. Det här är lätt att jobba med hemifrån eftersom du sitter vid datorn och arbetar.

8. Sälja foton på nätet som extra jobb hemma

Tycker du om att fotografera kan du sälja dina egna foton online på nätet och få betalt. Ett jobb som är enkelt att göra hemifrån. Lyckas du fotografera motiv som många vill ladda ner har du fina möjligheter till ett extra jobb hemma. Exempel på webbsidor där du kan sälja dina bilder är Bigstock, iStock, Shutterstock och appen Foap.

9. Arbeta hemifrån med kundtjänst och support via telefon, chatt eller e-post

Om du är väl insatt i ett företags produkter eller tjänster kan du jobba hemifrån och sköta allting online med kundtjänst och support. Det här är ett bra alternativ för dig som vill kunna ha en fast lön. Ibland kan det handla om chattjobb som chattoperatör eller kundtjänst via mail eller telefon. En del företag kan erbjuda att samtal kan ringas via datorn eller att samtalen kopplas till din telefon. Lediga tjänster inom kundtjänst och support kan du ofta hitta via Blocket, TNG eller via Monster.

10. Hemmajobb som skribent

Tycker du om att skriva och är en fena på stavning och grammatik kan du ha ett hemmajobb skribent. Antingen kan du skriva för en tidning, skriva en egen bok, skriva för en egen blogg eller någon annans blogg. Du kan också frilansa som SEO copywriter eller content writer åt andra företag. Ett bra sätt att jobba hemifrån på.

11. Investera i aktier och arbeta med daytrading

Har du inte handlat med aktier tidigare kan det kännas som ett stort steg att ta och mycket som du behöver sätta dig in i. Egentligen är det inte så svårt men det gäller att se det som en långsiktig investering. När du har lite mer erfarenhet kan du börja arbeta med daytrading där du gör köp och sälj under en och samma dag.

Det är enkelt och gratis att starta ett ISK konto på exempelvis Avanza. De har också utförliga guider för hur du kommer igång och hur du ska tänka när du ska välja aktier. När du har skapat ett konto väljer du ut de bolag som känns ok att stödja och som du tror kommer att gå bra på lång sikt. Det är viktigt att sprida ut dina risker och inte satsa alla pengar på en och samma aktie.

12. Frilansjobb hemifrån som virtuell assistent eller konsult

Det finns många arbeten där du kan jobba hemifrån via datorn. Du kan lättare ha flexibla arbetstider och arbeta på dina egna villkor. Det ger dig större frihet att få styra din egen tid och få mer tid över till familj och intressen. Det är en dröm för många att jobba hemma och tjäna pengar med datorn som verktyg för att kunna vara mer flexibelt. Du kan också styra din arbetsplats för varifrån du vill arbeta.

Många startar eget och till exempel börjar arbeta som virtuell assistent, konsult eller frilansare. Då är det du själv som kan styra din lön om du lyckas bra med att marknadsföra dina tjänster. Det finns mängder med områden att starta eget inom för att kunna arbeta på distans nu när allt fler arbetsuppgifter blir digitaliserade och kan skötas som distansarbete. Ett yrke som passar väldigt bra för att jobba från hemmet.

13. Bra lön med jobb inom Network Marketing – hemförsäljning med homeparty

Jobba hemifrån seriöst med företag inom Network marketing, hemförsäljning med homeparty. Du kan arbeta från hemmet som fristående säljare som ett bra betalt extrajobb hemifrån på deltid eller på heltid och få ihop en bra inkomst. Jobba hemifrån enkelt genom att jobba med network marketing för att dryga ut din inkomst! Trivs du med att vara social och tror på produkten har du alla förutsättningar för att få ett bra betalt jobb hemifrån.

Hos en del företag behöver du inte ha homeparty utan kan sköta allting som ett extra jobb online via sociala medier. Spana in vår lista på alla förslag på produkter du kan sälja!

14. Onlinejobb från hemmet med att testa appar och hemsidor

Jobba hemifrån online med att hjälpa företag med att testa hemsidor och appar för att säkra upp kvaliteten. Det kan handla om att det ska vara lätt att navigera och hitta samt att upplevelsen av hemsidan eller appen känns modern, fräsch och unik. Jobbet som testare är ett perfekt arbete vid sidan av jobbet. Det kan skötas hemifrån när som helst på dygnet via datorn eller mobilen.

Exempel på företag: TestonUser

Onlinebingo

Ja, bingo är egentligen inte ett sätt att jobba extra eller att tjäna pengar på men om man har en slant över som man har råd att förlora kan man pröva lyckan med denna underhållning. Hos Tombola kan du testa onlinebingo och i bonus få 200 kronor att spela för, när du gör din första insättning på 100 kronor. De erbjuder både bingo och slotsspel.

Annons: Tombola onlinebingo

Sök lediga jobb hemifrån – distansjobb

Här hittar du lediga distansjobb för dig som vill hitta ett jobb hemifrån. Det är inte bara på Arbetsförmedlingen du kan hitta lediga arbeten hemifrån och det är inte ofta du hittar några platsannonser för arbeten helt på distans. Sök bland alla lediga jobb där du kan arbeta hemifrån på dessa plattformar och hitta jobbet som är rätt för dig! De bästa sidorna för dig som vill hitta ett jobb online hemifrån.

Lediga jobb hos Whereuare
En webbtjänst för dig som vill jobba på distans är WhereUAre. Det är Sveriges största jobbplattform inom distansjobb för arbetssökande som vill få möjligheten att jobba hemifrån utomlands eller varifrån du vill. Det brukar ofta finnas jobb inom försäljning men de har även inom IT, kundtjänst, översättning med mera. Jobbportalen som riktar sig till distansarbetare, digitala nomader och giggare startades 2017 av Robin Söderström. Håll koll på nya jobb som dyker upp efterhand som tjänsten blir alltmer uppmärksammad!

Modernera
Modernera är ett rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på distansarbeten inom ett brett område. Du hittar bland annat lediga tjänster som läkare, sjuksköterska, mötesbokare, säljare och som utvecklare inom programmering med mera. Här hittar du arbeten som kan utföras både hemifrån och på kontor.

Ipsos
Kantar Sifo
Blocket
TNG Monster
TestonUser

Om att jobba hemifrån

Jobba hemifrån seriöst via internet med bra lön

Vill du ha chansen och möjligheten att seriöst jobba hemifrån med bra lön? Det behöver inte vara en dröm utan det kan faktiskt bli verklighet! Hitta jobb du kan sköta från hemmet på heltid med våra tips på jobb som du kan sköta på distans över internet.

Det är tufft nu ekonomiskt för väldigt många. Har du redan ett jobb idag men vill få lite mer i extra inkomst hemifrån? Är du student, arbetslös eller bara vill byta jobb och vill hitta ett ledigt jobb där du kan arbeta hemifrån online på heltid och få en stabil inkomst? Kolla då igenom vår lista på de bästa sätten att jobba hemifrån.

Jobba hemifrån med fast lön

Det är faktiskt möjligt att jobba hemifrån med fast lön. I samband med covid-19 när så många som möjligt har jobbat hemifrån har både arbetstagare och arbetsgivare sett vilka positiva fördelar det har med sig. Många anställda tycker det är skönt att slippa restiden och att de är mycket mer effektiva med sina arbetsuppgifter. Mycket beror på att inga kolleger kommer och knackar på dörren eller passar på att prata när de går förbi som det annars lätt blir. Det är också nackdelen att man inte har samma sociala kontakt med kollegerna. Även arbetsgivare har upptäckt hur pass effektiva de anställda faktiskt är när de arbetar hemma.

Vi tror att det även efter pandemin kommer att finnas stora möjligheter för att fortsätta med detta. Alla vill kanske inte arbeta hemma alla dagar i veckan men kanske 2-3 dagar är lagom för många.

Allt populärare med jobb online på distans

Att hitta ett jobb online på distans där du kan arbeta platsoberoende och jobba hemifrån med fast lön är mångas dröm för ett friare liv och för att få en sidoinkomst. Allt fler har börjat titta närmare på möjligheten att seriöst kunna jobba hemifrån. Anledningarna kan dels vara för att kunna ha en liten sidoinkomst med något att göra på fritiden. Andra tycker det är underbart att slippa fasta och tråkiga rutiner med att gå till jobbet varje morgon. Andra kanske vill slippa att behöva söka lediga jobb via Arbetsförmedlingen för att i stället jobba hemifrån. Sedan finns det några som vill ta chansen att jobba i ett annat land som en digital nomad. Det är många som numer söker sig utomlands för att försörja sig digitalt på internet.

Hur fungerar det att jobba hemma?

Att jobba hemifrån via datorn är en dröm för många. Det finns en hel del konsulter, frilansare och entreprenörer världen över som redan idag jobbar hemma. Vad finns det då för fördelar med det? Om en anställd jobbar från sitt hem sparar företaget in på bland annat på kontor och därmed på hyra, el och värme. Den anställde eller om personen driver eget företag sparar pengar på resor till och från jobbet och sparar dessutom in på restiden. Tid som kan användas till flexiblare jobbtider eller att hinna göra saker privat som inte annars hinns med.

Fördelarna med att jobba hemifrån via datorn

Fördelen med att jobba hemifrån via datorn är att kunna vara sin egen chef och att man har flexibla arbetstider. Det allra bästa med att arbeta hemma är att du kan styra din egen tid i alla fall om du driver eget företag. Du kan då arbeta den tid du jobbar bäst om du nu är en morgonmänniska, kvällsmänniska eller vill dela upp arbetspasset med att jobba några timmar på morgonen och några timmar på kvällen. Just flexibiliteten att kunna anpassa jobbet från dag till dag vad som passar bäst med din vardag.

Nackdelarna med att jobba hemifrån via datorn

Det finns en hel del svårigheter med att arbeta från hemmet eftersom det kan vara svårt att hitta en tydlig gräns mellan jobbet och fritid. Det kan också vara svårt att hålla fokus och få något gjort jobbmässigt. Allra svårast kan det bli med ensamheten eftersom du inte får samma sociala kontakt som på en arbetsplats.

Att ha kontoret hemma kan ha sina utmaningar för att kunna utföra jobbet i lugn och ro. Samtidigt är det smidigt med dagens molntjänster och digitala verktyg för att sköta både administration med fakturor och kvitton samt bokföring lätt när du vill hemma. Det finns även smidiga onlineverktyg för att ha möten på distans för den som vill jobba hemifrån.

Vanliga frågor och svar om att jobba hemifrån

Kan man jobba hemifrån?

Det finns massor av arbeten där du kan jobba hemifrån. Hos oss hittar du de bästa sätten att jobba hemifrån online seriöst.

Vilka jobb kan göra hemifrån?

Exempel på jobb du kan arbeta med hemifrån är digital marknadsföring, utvecklare/programmerare, grafisk designer, kundtjänst, support, kommunikatör, skribent, läxhjälp och flera andra förslag du hittar hos oss.

Hur kan man tjäna pengar online?

Numera är det enklare än någonsin att tjäna pengar online. Du kan tjäna pengar på det mesta genom sociala medier som Instagram, Youtube och Facebook eller blogg och hemsida. Du kan även arbeta som virtuell assistent, konsult, delta i undersökningar och mycket annat. Vill du tjäna pengar och öka dina intäkter har vi sammanställt en massa tips.