Jobba hemifrån heltid eller deltid – Arbeta hemifrån seriöst

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Adtraction, Adrecord och Mediaboost

Jobba hemifrån heltid eller deltid
Jobba hemifrån heltid eller deltid med seriösa jobbtips

Visst vore det härligt att kunna jobba hemifrån seriöst med bra lön! Det behöver inte vara en dröm utan det kan faktiskt bli verklighet! Vi ger dig tips på jobb som du kan sköta på distans och arbeta hemifrån heltid. Att arbeta platsoberoende är mångas dröm för ett friare liv och för att tjäna extra pengar som en sidoinkomst. Ta steget och gå från dröm till verklighet och tjäna pengar hemifrån seriöst med våra tips. Du kan själv bestämma om du vill göra det på heltid eller bara ha det som en extrainkomst.

1. Jobba hemifrån via datorn som konsult eller frilansare

Det allra vanligaste sättet att jobba hemifrån via datorn är att starta eget och till exempel börja arbeta som konsult eller frilansare. Det finns mängder med områden du kan starta eget inom för att kunna arbeta hemma på distans nu när allt fler arbetsuppgifter blir digitaliserade och kan skötas som distansarbete. Allt fler arbetsgivare får upp ögonen för distansarbete men det tar tid att få stor genomslagskraft. Då har du mycket större möjligheter att satsa på något eget. Helt underbart att kunna sitta och jobba precis var du vill. Som egenföretagare kan du också enklare styra dina arbetstider och ofta vilka uppdrag du tackar ja till.

2. Bra jobb hemifrån

Det brukar finnas en hel del jobb som telefonintervjuare – ett bra jobb hemifrån där du kan jobba med marknadsundersökningar. Intervjuerna och undersökningarna kan handla om diverse ämnen. På en del företag kan du själv styra ditt eget arbetsschema genom att själv boka in dina arbetspass. Det här är bra jobb hemifrån.

De flesta av dessa jobben sker på kvällstid eftersom kunderna du ska ringa oftast är privatpersoner och du vill nå dem efter arbetstid när de inte är upptagna. Det finns också företag som vill att man jobbar dagtid eftersom alla privatpersoner inte jobba dagtid och en del av uppdragen ska utföras mot företag.

Två välkända företag som arbetar med telefonintervjuer och marknadsundersökningar är Ipsos och Kantar Sifo.

3. Jobba hemifrån med bra lön genom att tjäna pengar på din blogg som affiliate

Starta upp en egen blogg och tjäna pengar som affiliate med affiliatenätverket Adtraction och Adrecord. Affiliate är ett jobb online hemifrån där det största arbetet ligger i början och sedan kan du dra ner på arbetstiden.

Utnyttja dina intressen och skapa en nischad blogg med riktigt intressant innehåll och tjäna pengar via olika affiliatenätverk med affiliatelänkar i form av både text och banners. Visa upp din expertis inom området så kommer du att få mycket trafik till din blogg vilket då ökar dina chanser till bättre pengar.

Tänk på att din blogg behöver ha en viss mängd innehåll innan du kan bli godkänd som publicist. Varje annonsör i affiliatenätverket gör en bedömning om din blogg platsar in för deras annonser.

Lägger du mycket tid på din blogg och skriver relevanta artiklar inom ett visst ämne så att du får många följare kan du bli en influencer och jobba hemifrån med bra lön.

Läs mer här om hur du kan tjäna pengar på din blogg som affiliate.

4. Tjäna extra pengar på att testa appar och hemsidor

Det finns företag som söker personer som vill testa hemsidor och appar för att säkra upp kvaliteten. Det kan handla om att det ska vara lätt att navigera och hitta samt att upplevelsen av hemsidan eller appen känns modern, fräsch och unik.

Jobbet som testare är perfekt för att tjäna extra pengar hemifrån vid sidan av jobbet och det kan skötas när som helst på dygnet och det tar inte heller lång tid att genomföra ett uppdrag.

Exempel på företag: TestonUser

5. Erbjud läxhjälp och tjäna extra pengar

Passa på att tjäna extra pengar på något du kan eller har lätt för genom att arbeta med läxhjälp. Det finns många elever och studenter som kämpar för att få bättre betyg.

6. Starta en vlogg och recensera produkter eller lär ut saker med videos med en egen kanal på Youtube

Skapa en egen kanal på Youtube och en vlogg där du videobloggar, gör instruktionsvideor, recenserar produkter eller lär ut något med hjälp av videos. En Youtuber kan få omkring 7 till 20 kronor för 1 000 klick. Blir du riktigt populär kan du tjäna ihop en hel del.

Hur bra inkomst du får beror även på vilket sätt annonsören betalar för reklamplatsen. CPC – Cost Per Click, innebär att annonsören betalar per annonsklick. En annan variant CPV – Cost Per View, baserar sig istället på antal visningar. Personen som tittar på videon ska titta en viss tid innan visningen räknas hos annonsören.

Behöver du inspiration till vad du kan ha på din kanal på Youtube? Här är ett reportage om Viktor Ingemarsson som har en egen Youtube kanal där han visar hur enkelt det är att laga god vegetarisk mat. Surfa även runt på Youtube för att hitta inspiration och sätt igång och vlogga!

7. Att sälja dina egna foton är ett bra jobb hemifrån

Tycker du om att fotografera kan du sälja dina egna foton på nätet och få betalt. Lyckas du fotografera motiv som många vill ladda ner så har du fina möjligheter till ett bra jobb hemifrån. Exempel på webbsidor där du kan sälja dina bilder är Bigstock, iStock, Shutterstock och appen Foap.

8. Skriv e-böcker eller bli författare

Det går att tjäna pengar hemma som författare med att skriva böcker och e-böcker även om det kan vara lite tidskrävande innan boken är färdig. Är du riktigt bra inom ditt ämnesområde så kan du med bra marknadsföring nå ut och får ett bra jobb som du kan sköta hemifrån.

9. Jobba hemifrån via internet genom att delta i betalda undersökningar

Att svara på betalda undersökningar eller att testa och betygsätta produkter är ett enkelt sätt att tjäna extra pengar genom att jobba hemifrån via internet. Det finns ett bra utbud med svenska sidor där du får betalt för att vara med i paneler, svara på enkäter, opinions- och marknadsundersökningar. Det är gratis att registrera sig och du kan få betalt i kontanter, presentkort eller produkter.

10. Arbeta med kundtjänst och support på distans

Om du är väl insatt i ett företags produkter eller tjänster är det riktigt smidigt att arbeta med kundtjänst och support på distans. Ibland kan det handla om chattjobb eller kundtjänst via mail. En del företag kan erbjuda att samtal kan ringas via datorn eller att samtalen kopplas till din telefon. Lediga arbeten inom kundtjänst och support kan du ofta hitta via Blocket, TNG eller via Monster.

Fler möjligheter till arbeta hemifrån på heltid eller deltid seriöst

Att arbeta hemifrån på heltid seriöst behöver inte vara svårt bara du hittar de jobb som passar just dig. De flesta jobb på distans är tyvärr på deltid men varför inte kombinera flera deltidsjobb så att du får ihop till en heltidstjänst?

Eller vad sägs om att starta ett eget företag? Eller ta din hobby till en ny nivå! Har du redan en anställning kan det vara tryggt att behålla det arbetet och börja tjäna pengar vid sidan av jobbet. Då har du en tryggare ekonomi när du sakta bygger upp en extra inkomst hemifrån.

Läs fler tips om jobb som går att sköta hemifrån.
Även network marketing fungerar som arbete hemifrån.