Sidan innehåller reklamlänkar genom olika annonsprogram och tjänar pengar på annonsintäkter med annonslänkar.
Annons

Extrajobb – tips för extra inkomst

Ett extrajobb kan vara välbehövlig för att dryga ut kassan och slippa oroa sig för ekonomin. Det finns stora möjligheter att skaffa sig mer än en inkomst för att kunna unna sig det lilla extra eller slippa snåla om man har dåligt med pengar. Våra tips för att hitta ett extra jobb passar även dig som är arbetslös eller student.

Det finns olika strategier för att få ihop extra pengar och ett sätt är att öka sin inkomst. Har du redan ett arbete kan du se över möjligheterna att jobba extra med att arbeta fler pass eller att flytta din arbetstid till obekväm arbetstid med ob-tillägg. Går det inte att öka inkomsten på ditt nuvarande jobb kan ett extrajobb vara ett alternativ.

Tips på extrajobb
Få tips på extrajobb

Skaffa ett extra jobb på helgerna

Det enklaste sättet att skaffa ett extrajobb om du redan har någon annan sysselsättning är att jobba på helgerna. Helgjobben är ofta lite sämre betalda men det kan fungera för tillfället för att kunna få ihop några extra tusenlappar i månaden. Det finns många arbetsplatser som hela tiden behöver nytt folk till helgpassen som snabbmatsställen, bensinmackar med flera.

Tjäna pengar på att jobba hemifrån

Det finns stora möjligheter att tjäna pengar med att jobba extra hemifrån. Läs mer om våra många tips om vad du kan arbeta med hemma! Vi tipsar om både bra betalt extrajobb och passiva inkomster.

Tjäna pengar på betalda undersökningar, enkäter och paneler 2022

Tycker du att det är besvärligt att leta efter jobb eller att gå på jobbintervjuer finns det andra sätt att tjäna pengar på internet. Det finns flera svenska sidor där du får betalt för att vara med i paneler, svara på enkäter, opinions- och marknadsundersökningar.

Det är gratis att registrera sig och det går att få betalt i kontanter och presentkort. När du testar produkter kan du i vissa fall få behålla dem när testandet är klar. Att svara på enkäter är inget du blir rik på men kan vara ett välkommet tillskott i ekonomin.

Få betalt för att svara på betalda undersökningar och enkäter:

Annonser

FelloMobilabonnemang från 47,50 kr/mån 95 kr/mån i 2 månaderTill kampanjen
JarambaProva Jaramba gratis fram till den 29 januari. Därefter första månaden för 1 kr.Till kampanjen
Sköna hem + 4 st rödvinsglas från IittalaTidningar med premieSe tidningar

Se fler kampanjer med rea

OpinionAPP samlar dina enkäter i en och samma app

När du har gått med i några betalda undersökningar, enkäter och paneler så kan du installera appen OpinionAPP från företaget Cint AB.

Appen samlar dina enkäter och paneler så att du får en god översikt och får meddelande om när det finns några nya tillgängliga enkäter att svara på. Du får också en överblick på hur mycket du har hunnit tjäna ihop.

OpinionApp är verkligen ett måste om du ska svara på enkäter som extrajobb. Du slipper prenumerera på epost om att det finns nya enkäter som annars fyller din inkorg. Du får istället smidigt information via appen och kan tjäna pengar i lugn och ro när du själv vill.

Jobba extra genom att ge ut egna böcker

Annons

Har du drömt om att bli författare eller gått och tänkt på någon bokidé men aldrig tagit steget? Perfekt för dig som vill jobba extra men ändå ha ett annat skyddsnät medan du bygger upp en inkomst och ditt namn som författare.

Ge ut egna böcker som extrajobb med Solentro. Solentro tar hand om publicering och försäljning när du är klar med din bok. Du behåller 100% av vinsten och äger själv rättigheterna till din bok.

Stanna inte vid tanken om att det ska vara en skönlitterär bok. Det finns så många olika kategorier som du själv kan ge ut som receptbok, fotobok, minnesbok, “mina första år”, vägledningsböcker med mera. Exempel på vägledning kan vara en guide på hur man bygger sin egen pengamaskin, hur du skapar ditt eget drömliv, hur du skapar ordning och reda i ditt hem och så vidare.

Tips för att hitta bästa extrajobbet

Det finns en hel del lediga extrajobb att välja mellan och det är många företag som bland annat söker säljare eller kundbokare. Det finns en hel del välbetalda extrajobb som säljare där du kan få en hög provision om du säljer mycket. Fler exempel på arbete som kan skötas på deltid är till exempel med marknadsundersökningar eller som intervjuare, statist, administratör, assistent, receptionist, orderplockare, produktion/terminal/lager, truckförare, barnpassare och flera andra alternativ.

Här tipsar vi om flera webbsidor där du kan söka lediga extrajobb för att tjäna pengar:

Annonser