Så skaffar du extra inkomst med Instagram och Facebook

Det finns flera sätt att skaffa en extra inkomst genom Instagram och Facebook. Förutom att marknadsföra andras produkter och tjänster kan du också själv skapa, tillverka och sälja via sociala medier. Här kan du läsa om våra tips för att hitta din väg för att tjäna pengar på Facebook eller Instagram.

7 sätt att skaffa en extra inkomst genom Instagram och Facebook
Få tips på hur du kan skaffa en extra inkomst genom Instagram och Facebook

1. Marknadsför andras produkter och tjänster som affiliate

Sätt igång och tjäna pengar på Instagram med affiliatemarknadsföring. Skaffa en extrainkomst genom att marknadsföra andra företags produkter och tjänster.

2. Måla egna tavlor och marknadsför på Instagram

Det finns många personer som gärna dekorerar sina hem med personligt målade tavlor. Ett underbart och enkelt sätt att ge sitt hem en personlig stil oavsett inredning. Instagram är perfekt att marknadsföra dina tavlor och andra visuella produkter.

3. Skapa digitala bilder

Kan du inte måla men är konstnärligt lagd och kan arbeta med program som Photoshop eller Illustrator? Då kan du skapa fantastiska bilder och grafik som du antingen skickar digitalt till dina köpare eller om du har möjlighet att även skriva ut bilderna som en extra tjänst. Dina vackra illustrationer kan användas som personliga tavlor i någons hem. Med lite marknadsföring kan du få en bra extra inkomst.

4. Sälj produkter med homepartyföretag

Det finns massor av företag som vill få sina produkter sålda genom homeparty. En del av dem tillåter även försäljning online via sociala medier. Du kan sälja hälso-, smink- och skönhetsprodukter, inredning, köksprodukter, kläder, vuxenleksaker och mycket annat.

Annons

Jämför lån med låg ränta

5. Skapa egna smycken

Skapa egna smycken genom enkel smyckestillverkning med att trä pärlor på till exempel elastisk tråd eller arbeta med wire, silvertråd, kedjor eller läderband med mera. Det är enkelt att göra dina egna halsband, armband, ringar och örhängen.

6. Skapa hemsidor

Är du duktig på webbutveckling och/eller webbgrafik så finns det både privatpersoner och mindre företag som kan vilja anlita dig för att skapa en hemsida eller att uppdatera en redan färdig hemsida.

7. Ta hand om sociala medier

Vet du hur man lyckas få fler följare, hur man får fler att kommentera, hur man lockar köpare etc i sociala medier som Instagram och Facebook så kan du hjälpa både privatpersoner och företag med detta.

8. Lär ut någonting

Sätt ihop en onlinekurs genom en sluten grupp på Facebook, genom  en egen webbplats i WordPress eller via en kursplattform som Thinkific.comNumberoneyou.se eller Simplero.com. Exempel på vad du kan lära ut: hur man blir en bättre fotograf, hur man lär sig göra proffsiga tårtor, hur man skriver en bästsäljande bok med mera.

Annons

Billigare mobilabonnemang